"Het is in Viareggio dat ik Frank echt heb leren kennen, als speler én als mens", zegt René Peeters, de coach van de paars-witte beloften, in Sport/Voetbalmagazine. "Ik vond hem meteen spontaan en sympathiek, het type dat het succes niet naar zijn hoofd zal laten stijgen. Hij zei me: 'U bent de coach en u zet me waar u wil. Ik heb daar niets over te zeggen.'"

Acheampong schitterde meteen als linkerflankaanvaller in een 4-3-3 en deed het ook als tweede spits in een 4-4-2 goed.

"Na een paar wedstrijden had ik al door dat iedereen over hem sprak. De tegenstanders, maar ook de scouts en de journalisten. Zijn kleine gestalte, zijn balgevoel, zijn techniek en zijn explosieve speelstijl verbaasden veel mensen."

"Het bestuur vroeg me mijn mening wanneer ze de aankoopoptie wilden lichten en ik heb meteen gezegd dat ze niet moesten twijfelen. Al vroeg ik me wel af of hij bij de eerste ploeg zou kunnen brengen wat hij bij de beloften telkens op de mat legde. Hij bewijst nu dat hij dat wel degelijk kan."

"Zijn raids hebben werkelijk alles: een verschroeiende versnelling en voldoende balbeheersing om zelfs op hoge snelheid de bal onder controle te houden. Daar komt nog eens bij dat hij een gesloten wedstrijd op eender welk moment kan openbreken. Tijdens de finale in Viareggio had hij zo'n beslissende actie in petto: hij kreeg de bal op de rechterflank, nam de hele verdediging in snelheid en legde de bal ook nog eens rustig in doel."

Na zijn prestaties in Viareggio informeerde AC Milan naar Acheampong. Dat bevestigt ook zijn Duitse makelaar Oliver König: "Frank is niet dom. Hij weet ook dat hij bij een club zoals AC Milan niet meteen de kans zou krijgen om in de basis te staan. Vandaar dat hij ervoor koos om zich eerst te bewijzen in de Belgische competitie."

"Het is in Viareggio dat ik Frank echt heb leren kennen, als speler én als mens", zegt René Peeters, de coach van de paars-witte beloften, in Sport/Voetbalmagazine. "Ik vond hem meteen spontaan en sympathiek, het type dat het succes niet naar zijn hoofd zal laten stijgen. Hij zei me: 'U bent de coach en u zet me waar u wil. Ik heb daar niets over te zeggen.'" Acheampong schitterde meteen als linkerflankaanvaller in een 4-3-3 en deed het ook als tweede spits in een 4-4-2 goed. "Na een paar wedstrijden had ik al door dat iedereen over hem sprak. De tegenstanders, maar ook de scouts en de journalisten. Zijn kleine gestalte, zijn balgevoel, zijn techniek en zijn explosieve speelstijl verbaasden veel mensen.""Het bestuur vroeg me mijn mening wanneer ze de aankoopoptie wilden lichten en ik heb meteen gezegd dat ze niet moesten twijfelen. Al vroeg ik me wel af of hij bij de eerste ploeg zou kunnen brengen wat hij bij de beloften telkens op de mat legde. Hij bewijst nu dat hij dat wel degelijk kan." "Zijn raids hebben werkelijk alles: een verschroeiende versnelling en voldoende balbeheersing om zelfs op hoge snelheid de bal onder controle te houden. Daar komt nog eens bij dat hij een gesloten wedstrijd op eender welk moment kan openbreken. Tijdens de finale in Viareggio had hij zo'n beslissende actie in petto: hij kreeg de bal op de rechterflank, nam de hele verdediging in snelheid en legde de bal ook nog eens rustig in doel." Na zijn prestaties in Viareggio informeerde AC Milan naar Acheampong. Dat bevestigt ook zijn Duitse makelaar Oliver König: "Frank is niet dom. Hij weet ook dat hij bij een club zoals AC Milan niet meteen de kans zou krijgen om in de basis te staan. Vandaar dat hij ervoor koos om zich eerst te bewijzen in de Belgische competitie."