"Die jongen verdient wat steun en die probeer ik te geven", zegt Mortelmans in Sport/Voetbalmagazine. "Blijven verder werken, de moed niet laten zakken en als je op het veld staat de kans proberen te pakken, zeg ik hem. Ik vind dat hij het tot dusver niet zó slecht heeft gedaan, maar ik stel hem niet op, dat doet de trainer. En twintig jaar in het voetbal leren me dat die altijd gelijk heeft. Of liever, het beste voorheeft met zijn ploeg."

Vleminckx heeft voor- en tegenstanders, beseft Mortelmans. Tegenstanders genoeg die hem wat komen vertellen over de levensstijl van de spits, maar hij weet beter: "Niemand heeft nog nooit iets verkeerd gedaan, maar Björn is er de laatste tijd heel serieus mee bezig. Hij is er zelfs nog nooit zo serieus mee bezig geweest als nu. Hij weet ook dat het moeilijker is hoe hoger je komt. Mocht hij iets doen dat niet hoort, ik kom het heus wel te weten. Maar die informatie bereikt me niet. Als iemand een voetballer twee pinten ziet drinken, is dat tien mensen later al een heel ander verhaal. Aan zijn inzet ligt het niet, hij zou alleen een paar weken zijn kans moeten krijgen, om in het ritme te komen. Maar dat is een zaak voor de trainer."

Geen nakend vertrek bij Club

Vorige zomer leek een transfer in de maak. Vleminckx blies die eind augustus zelf af. Mortelmans: "Op een middag belde hij me om te zeggen dat hij bij Club bleef." Is die situatie nu veranderd? Mortelmans: "Het kan zeer snel gaan. Voor een bepaalde match stond hij nog op het blad, maar uiteindelijk zat hij in de tribune, naast Carlos Bacca. Als je ziet waar die nu staat... Ik praat constant met de Brugse directie en ik krijg geen signaal dat ik moet uitkijken naar iets nieuws." (PTK)

"Die jongen verdient wat steun en die probeer ik te geven", zegt Mortelmans in Sport/Voetbalmagazine. "Blijven verder werken, de moed niet laten zakken en als je op het veld staat de kans proberen te pakken, zeg ik hem. Ik vind dat hij het tot dusver niet zó slecht heeft gedaan, maar ik stel hem niet op, dat doet de trainer. En twintig jaar in het voetbal leren me dat die altijd gelijk heeft. Of liever, het beste voorheeft met zijn ploeg."Vleminckx heeft voor- en tegenstanders, beseft Mortelmans. Tegenstanders genoeg die hem wat komen vertellen over de levensstijl van de spits, maar hij weet beter: "Niemand heeft nog nooit iets verkeerd gedaan, maar Björn is er de laatste tijd heel serieus mee bezig. Hij is er zelfs nog nooit zo serieus mee bezig geweest als nu. Hij weet ook dat het moeilijker is hoe hoger je komt. Mocht hij iets doen dat niet hoort, ik kom het heus wel te weten. Maar die informatie bereikt me niet. Als iemand een voetballer twee pinten ziet drinken, is dat tien mensen later al een heel ander verhaal. Aan zijn inzet ligt het niet, hij zou alleen een paar weken zijn kans moeten krijgen, om in het ritme te komen. Maar dat is een zaak voor de trainer."Geen nakend vertrek bij ClubVorige zomer leek een transfer in de maak. Vleminckx blies die eind augustus zelf af. Mortelmans: "Op een middag belde hij me om te zeggen dat hij bij Club bleef." Is die situatie nu veranderd? Mortelmans: "Het kan zeer snel gaan. Voor een bepaalde match stond hij nog op het blad, maar uiteindelijk zat hij in de tribune, naast Carlos Bacca. Als je ziet waar die nu staat... Ik praat constant met de Brugse directie en ik krijg geen signaal dat ik moet uitkijken naar iets nieuws." (PTK)