In beeld: de top tien van de week (speeldag drie)

In beeld: de top tien van de week (speeldag drie)
© Belga

10. Omar Govea (Excel Mouscron) © Belga

Altijd rustig aan de bal en klaarkijkend op het middenveld. Op een bescheiden manier is hij zo op korte tijd al uitgegroeid tot de patron van een verrassend Mouscron tijdens deze competitiestart.

9. Christophe Lepoint (KV Kortrijk) © Belga

Nadat hij eerst Stojanovic op weg zette naar de openingsgoal, bezorgde hij ook Chevalier een beslissende pass. Twee assists voor de atypische spelmaker.

8. Thomas Kaminski (KV Kortrijk) © Belga

Schudde een wereldsave uit zijn mouwen op een inzet van Castro Montes en voorkwam zo de gelijkmaker. De ex-goalie van Anderlecht ging in de tweede helft door op dat elan en hielp zijn ploeg zo aan drie punten.

7. Nurio Fortuna (Charleroi) © Belga

Onvermoeibaar en razendsnel, de Portugese linksachter heeft alles om een revelatie in onze competitie te worden. Deed zijn tegenstander Chipciu afzien en lag aan de basis van de openingsgoal.

6. Tim Matthys (KV Mechelen) © Belga

Werd als joker ingebracht in de tweede helft en zorgde meteen voor dynamisme op de rechterflank. Schonk de Kakkers de zege dankzij een laag, welgemikt schot in de extra tijd.

5. Zinho Gano (Waasland-Beveren) © Belga

Scoorde in Oostende twee keer en voert momenteel met vier goals samen met Dennis de topschutterslijst aan. Transfergeruchten leiden hem blijkbaar niet af, wat in deze periode niet van elke JPL-speler gezegd kan worden.

4. Ruslan Malinovsky (KRC Genk) © Belga

De draaischijf op het middenveld. Met zijn gouden linker dreigend vanop afstand en sterk in de passing.

3. Jorge Teixeira (STVV) © Belga

Deed het uitstekend tegen zijn ex-ploeg Standard en hield woelwater Orlando Sá uit de wedstrijd met goede interventies en vlijmscherpe tackles. Het was er niet aan te zien dat hij vorig seizoen met Charlton tegen de degradatie in tweede klasse vocht.

2. Amara Baby (Charleroi) © Belga

Na een eerder discrete eerste helft was de Senegalees na rust helemaal ontketend en bulldozerde de Anderlechtverdedigers op een hoopje. Bekroonde zijn match met een atoomschot in de winkelhaak.

1. Siebe Schrijvers (KRC Genk) © Belga

Was in een offensief sterk geheel een drijvende kracht. Benieuwd hoe Stuivenberg de puzzel met de terugkeer van Pozuelo gaat oplossen.