In beeld: de top tien van de week

In beeld: de top tien van de week
© Belga

10. Ryota Morioka (Waasland-Beveren) © belga

Doorlopend aanspeelbaar, zelden balverlies en goed voor twee assists. Betrokken bij nagenoeg alle kansen van de thuisploeg.

9. Peter Olayinka (Zulte Waregem) © belga

Moest in het begin van de wedstrijd nog wat zoeken naar zijn positie als diepe spits, maar speelde na rust alles kapot met een doelpunt, een assist en een uitgelokte penalty.

8. Ivo Rodrigues (Antwerp) © belga

De beloftevolle Portugees, gehuurd van Porto, mocht voor het eerst opdraven als vervanger van Oulare en toonde zich met zijn techniek meteen een zeer nuttig aanspeelpunt. Hield vaak en goed de bal bij om zo zijn ploeg te laten aansluiten.

7. Jelle Vossen (Club Brugge) © belga

Toonde zich alweer feilloos vanaf de strafschopstip en verrichtte in steun van Diaby veel en nuttig werk. Steeds aanspeelbaar.

6. Lucas Pirard (STVV) © belga

De goalie stopte een strafschop van Hanni op een moment dat het nog 1-1 stond. Een cruciale fase. Ook nadien nog enkele keren gevat tussenkomend.

5. Dorian Dessoleil (Charleroi) © belga

Tegen de lastige Samatta was hij op geen foutje te betrappen. Lag bovendien met een kopbal aan de basis van de winning goal voor zijn ploeg.

4. Sinan Bolat (Antwerp) © belga

Werd vooral in de aanvangsfase aan het werk gezet, maar hield negentig minuten lang het hoofd koel. Bracht rust in zijn verdediging met precieze tussenkomsten op hoge ballen en gebruikte de dode momenten om tijd te winnen.

3. Julien De Sart (Zulte Waregem) © belga

In zijn oude speeltuin op Sclessin, dirigeerde de jonge middenvelder het spel. Zeer precies met de bal aan de voet en tegenwoordig ook nuttig zonder bal. Op die manier had hij zijn ex-club Standard veel diensten kunnen bewijzen.

2. Christope Diandy (Charleroi) © belga

Tegen het sterke Genkse middenveld zoog hij alle ballen naar zich toe. Hield op die manier Malinovsky en Schrijvers volledig uit de match. Niet altijd elegant maar o zo efficiënt.

1. Mbaye Leye (Eupen) © belga

Met een belangrijk doelpunt meteen matchwinnaar voor zijn ploeg, maar ook hard werkend. De Senegalese spits brengt Eupen iets extra.