Interviewverbod moet KAS Eupen mee uit de degradatiezone helpen

28/11/17 om 21:00 - Bijgewerkt op 01/12/17 om 14:02
Uit Sport/Voetbalmagazine van 29/11/17

Hoe pak je het best de degradatiestrijd aan? Door een interviewverbod af te kondigen tot de zaken beter gaan, bedacht KAS Eupens nieuwe trainer Claude Makélélé.

Interviewverbod moet KAS Eupen mee uit de degradatiezone helpen

Claude Makélélé © Belga Image

Het is niet nieuw, een externe vijand creëren om intern alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. In plaats van zich af te vragen of dat wel een goeie strategie is bij een club met een beperkte achterban (3552 toeschouwers gemiddeld in de heenronde), kreeg de nieuwe trainer van de clubleiding meteen zijn zin.

Daardoor evolueerde de eersteklasser uit de Oostkantons in een paar weken van meest tot minst toegankelijke eersteklasser. Het had wel al een sportief directeur (Josep Colomer) die haast nooit communiceert met de buitenwereld. Eind augustus trok het een vedette aan (Mbaye Leye) die op korte reacties in de mixed zone na de wedstrijd geen interviews geeft.

Ook de nieuwe trainer gaf aan dat hij voorlopig niet ingaat op de vele interviewaanvragen uit binnen- en buitenland. Nu mogen ook de spelers niet meer praten buiten de wedstrijdomstandigheden. De enige die nog praat, is algemeen directeur Christoph Henkel.

Ook Eupens tweede troef, de spektakelwaarde op het veld, valt weg. Door een betere organisatie achterin lijkt het gemiddelde aantal tegengoals uit de heenronde (3,75) te dalen. Alleen moet Eupen wel zelf gaan scoren wil het punten pakken.

Onze partners