"Neen, dat zou wel heel kort door de bocht zijn", zegt Frederik Boi, die meer dan een kwarteeuw voor Cercle speelde, er dit seizoen op een zijspoor geraakte en sinds eind januari ter beschikking van derdeklasser SV Izegem werd gesteld. "Het budget van Cercle is niet het grootste, maar ook niet het kleinste van de Jupiler Pro League. Ik denk dat er de laatste jaren te veel foute keuzes zijn gemaakt, qua spelers en qua trainers, en dat die cash betaald worden."

"Na het vertrek van Glen De Boeck is het achteruitgegaan. Het eerste jaar onder Bob Peeters stond het systeem er nog een beetje en is Igor Vetokele erbij gekomen. Maar daarna is het almaar minder geworden. Elke speler doet zijn best. Maar als blijkt dat er niet voldoende kwaliteit in de kern is, dan is dat een beleidskwestie."

"Intussen werd er toch ook al redelijk wat geld in Cercle geïnvesteerd", gaat Boi verder. "De transfers waren zeker niet allemaal goedkope vogels. Maar als je na 26 speeldagen nog maar 17 keer scoorde, dan klopt er iets niet. Het gaat er niet alleen om goeie spelers te halen, het gaat er ook om welke types je het best haalt om een goeie ploeg te kunnen maken"

"Voetbal is ook spelen z?nder bal, in één tijd spelen, vrij lopen, snelheid van uitvoering, meedenken, op het juiste moment een gat trekken. Kabananga en Uchebo bijvoorbeeld zijn spitsen met wie je nooit op automatismen kunt trainen. Als middenvelder kun je niet anticiperen op hun spel, want je weet nooit wanneer er een center of een kaats komt. Samenspelen met hen is elk moment improviseren. Met te veel zulke spelers is het moeilijk om als ploeg stabiel te zijn. Dat is de reden dat het slecht gaat; en omdat Sukuta-Pasu en Bacelic-Grgic tegenvallen natuurlijk."

"Ik vind het ook bizar dat er in de winterstop budget werd uitgetrokken voor een middenvelder, Maarten Martens, en niet voor een spits met een directe meerwaarde", besluit de ex-Cerclespeler.

(Christian Vandenabeele)

"Neen, dat zou wel heel kort door de bocht zijn", zegt Frederik Boi, die meer dan een kwarteeuw voor Cercle speelde, er dit seizoen op een zijspoor geraakte en sinds eind januari ter beschikking van derdeklasser SV Izegem werd gesteld. "Het budget van Cercle is niet het grootste, maar ook niet het kleinste van de Jupiler Pro League. Ik denk dat er de laatste jaren te veel foute keuzes zijn gemaakt, qua spelers en qua trainers, en dat die cash betaald worden." "Na het vertrek van Glen De Boeck is het achteruitgegaan. Het eerste jaar onder Bob Peeters stond het systeem er nog een beetje en is Igor Vetokele erbij gekomen. Maar daarna is het almaar minder geworden. Elke speler doet zijn best. Maar als blijkt dat er niet voldoende kwaliteit in de kern is, dan is dat een beleidskwestie." "Intussen werd er toch ook al redelijk wat geld in Cercle geïnvesteerd", gaat Boi verder. "De transfers waren zeker niet allemaal goedkope vogels. Maar als je na 26 speeldagen nog maar 17 keer scoorde, dan klopt er iets niet. Het gaat er niet alleen om goeie spelers te halen, het gaat er ook om welke types je het best haalt om een goeie ploeg te kunnen maken" "Voetbal is ook spelen z?nder bal, in één tijd spelen, vrij lopen, snelheid van uitvoering, meedenken, op het juiste moment een gat trekken. Kabananga en Uchebo bijvoorbeeld zijn spitsen met wie je nooit op automatismen kunt trainen. Als middenvelder kun je niet anticiperen op hun spel, want je weet nooit wanneer er een center of een kaats komt. Samenspelen met hen is elk moment improviseren. Met te veel zulke spelers is het moeilijk om als ploeg stabiel te zijn. Dat is de reden dat het slecht gaat; en omdat Sukuta-Pasu en Bacelic-Grgic tegenvallen natuurlijk." "Ik vind het ook bizar dat er in de winterstop budget werd uitgetrokken voor een middenvelder, Maarten Martens, en niet voor een spits met een directe meerwaarde", besluit de ex-Cerclespeler.(Christian Vandenabeele)