"Bijna twee weken geleden werd de club op de hoogte gebracht van interesse in Ivan Leko door het Chinese SIPG, vandaag/dinsdag ontvingen we een officieel schrijven dat de coach zijn contract beëindigt en The Great Old per direct verlaat. In het verlengde van het vertrek van Ivan Leko vernemen we dat ook Edward Still de overstap zou maken naar China, al is dit nog niet officieel bevestigd", zo klinkt het in de mededeling. "De club neemt nu de tijd om een nieuwe hoofdcoach aan te stellen. Er zal pas gecommuniceerd worden als die aanstelling bekrachtigd is."

De 42-jarige Kroaat streek afgelopen zomer als opvolger van Laszlo Bölöni neer op de Bosuil. Hij leidde Antwerp in augustus meteen naar bekerwinst en kende ook Europees succes. Antwerp overwinterde in de Europa League, met als uitschieter een 1-0 zege tegen Tottenham. In de competitie waren de resultaten niet altijd even standvastig, maar Antwerp blijft als vijfde wel bovenin meespelen.

Leko zou bij Shanghai SIPG, dat in de voorbije Chinese competitie als vierde eindigde, de opvolger moeten worden van Vitor Pereira. De 52-jarige Portugees staat sinds december 2017 onder contract in Shanghai en bezit er nog een doorlopend contract. Hij zou echter mogen beschikken na een tegenvallende campagne in de Aziatische Champions League. De Kroaat zou er op twee seizoenen liefst vijf miljoen euro kunnen opstrijken.

SIPG werd kampioen van China in 2018 en telt met de Braziliaan Oscar en de Oostenrijker Marko Arnautovic enkele topspelers in haar rangen. De Braziliaan Hulk vertrok begin december bij de club.

"Bijna twee weken geleden werd de club op de hoogte gebracht van interesse in Ivan Leko door het Chinese SIPG, vandaag/dinsdag ontvingen we een officieel schrijven dat de coach zijn contract beëindigt en The Great Old per direct verlaat. In het verlengde van het vertrek van Ivan Leko vernemen we dat ook Edward Still de overstap zou maken naar China, al is dit nog niet officieel bevestigd", zo klinkt het in de mededeling. "De club neemt nu de tijd om een nieuwe hoofdcoach aan te stellen. Er zal pas gecommuniceerd worden als die aanstelling bekrachtigd is." De 42-jarige Kroaat streek afgelopen zomer als opvolger van Laszlo Bölöni neer op de Bosuil. Hij leidde Antwerp in augustus meteen naar bekerwinst en kende ook Europees succes. Antwerp overwinterde in de Europa League, met als uitschieter een 1-0 zege tegen Tottenham. In de competitie waren de resultaten niet altijd even standvastig, maar Antwerp blijft als vijfde wel bovenin meespelen. Leko zou bij Shanghai SIPG, dat in de voorbije Chinese competitie als vierde eindigde, de opvolger moeten worden van Vitor Pereira. De 52-jarige Portugees staat sinds december 2017 onder contract in Shanghai en bezit er nog een doorlopend contract. Hij zou echter mogen beschikken na een tegenvallende campagne in de Aziatische Champions League. De Kroaat zou er op twee seizoenen liefst vijf miljoen euro kunnen opstrijken. SIPG werd kampioen van China in 2018 en telt met de Braziliaan Oscar en de Oostenrijker Marko Arnautovic enkele topspelers in haar rangen. De Braziliaan Hulk vertrok begin december bij de club.