Standard legt supporters die in de Clasico tegen Anderlecht vuurwerk op het terrein gooiden een stadionverbod van één jaar op.

"De schuldigen werden geïdentificeerd op basis van door de politie aangereikte elementen", schrijft Standard op zijn website. "Met deze sanctie willen we paal en perk stellen aan het gebruik van vuurwerk in ons stadion. Veiligheid is en blijft nu eenmaal van primordiaal belang bij de organisatie van een wedstrijd."

Stilgelegd

Het duel op Sclessin op 7 oktober moest door scheidsrechter Alexandre Boucaut enkele malen worden stilgelegd omdat Anderlecht-goalie Silvio Proto meermaals belaagd werd. Enkele Luikse heethoofden gooiden Bengaals vuur op het veld, lieten ook rookbommen ontploffen en staken 'de hel van Sclessin' ei zo na echt in brand.

Standard won uiteindelijk met 2-1, maar riskeert nog een sanctie. Het werd door de Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond oorspronkelijk veroordeeld tot het spelen van één wedstrijd zonder publiek, maar ging in beroep. Dat beroep wordt op 9 november behandeld. (Belga/KVDA)

Standard legt supporters die in de Clasico tegen Anderlecht vuurwerk op het terrein gooiden een stadionverbod van één jaar op. "De schuldigen werden geïdentificeerd op basis van door de politie aangereikte elementen", schrijft Standard op zijn website. "Met deze sanctie willen we paal en perk stellen aan het gebruik van vuurwerk in ons stadion. Veiligheid is en blijft nu eenmaal van primordiaal belang bij de organisatie van een wedstrijd." Stilgelegd Het duel op Sclessin op 7 oktober moest door scheidsrechter Alexandre Boucaut enkele malen worden stilgelegd omdat Anderlecht-goalie Silvio Proto meermaals belaagd werd. Enkele Luikse heethoofden gooiden Bengaals vuur op het veld, lieten ook rookbommen ontploffen en staken 'de hel van Sclessin' ei zo na echt in brand. Standard won uiteindelijk met 2-1, maar riskeert nog een sanctie. Het werd door de Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond oorspronkelijk veroordeeld tot het spelen van één wedstrijd zonder publiek, maar ging in beroep. Dat beroep wordt op 9 november behandeld. (Belga/KVDA)