Janevski (ex-Club Brugge, Gent en Mons) verklaarde bij zijn persvoorstelling dat hij in Moeskroen zijn carrière opnieuw wil lanceren, maar dat houdt een risico in: er is geen eerste klasse waardig budget en toch zal hij op de resultaten afgerekend worden.

"Dat is zo," erkent Janevski. "Trainers zijn afhankelijk van resultaten. Maar bij eender welke club zijn er doelstellingen, en eender waar je tekent, is het een risico."

"Ik weet dat het hier niet makkelijk wordt, maar ik denk dat het kan lukken. De voorzitter en de manager waren eerlijk tegen mij: de licentie werd behaald, zeker tot 30 juni 2016 zullen er geen financiële problemen zijn, maar het budget is klein en we zullen proberen een competitieve ploeg te bouwen om erin te blijven."

Creatief zijn

"Het wordt belangrijk dit seizoen door te komen en tegen volgend seizoen mensen te kunnen aantrekken om financiële steun te bieden", gaat de coach verder. "We zullen creatief moeten zijn en eindecontractspelers moeten zoeken die gemotiveerd zijn om in eerste te spelen. Misschien zullen ze het niet meteen eens zijn met onze financiële voorwaarden, maar niet elke transfervrije speler zal een club vinden in eerste."

"We zullen spelers moeten vinden die elders niet veel kansen kregen en bereid zijn om hier in zichzelf te komen investeren, ook op uitleenbasis. Een troef hier is toch: de accommodatie en de trainingsfaciliteiten. De voorbije jaren met Lille waren hier bijna alleen maar Fransen, nu mikt de club ook op de Belgische markt. Spelers uit de regio kunnen de verbondenheid met de supporters weer sterker maken. Want kleine ploegen moeten de punten vooral thuis halen en daar is de steun van het volk voor nodig", legt Janevski zijn strijdplan uit.

Maandloon

Volgens Stéphane Pauwels kreeg Johan Walem van Mouscron-Péruwelz het voorstel om puur voor wedstrijdpremies te werken, dus zonder maandloon. Dat weerlegt Janevski in Sport/Voetbalmagazine: "Ik kan alleen zeggen dat ik een salaris krijg, met bonussen. Het is een goed, waardig contract voor een kleine eersteklasser. Ik ben er tevreden mee."

Janevski (ex-Club Brugge, Gent en Mons) verklaarde bij zijn persvoorstelling dat hij in Moeskroen zijn carrière opnieuw wil lanceren, maar dat houdt een risico in: er is geen eerste klasse waardig budget en toch zal hij op de resultaten afgerekend worden."Dat is zo," erkent Janevski. "Trainers zijn afhankelijk van resultaten. Maar bij eender welke club zijn er doelstellingen, en eender waar je tekent, is het een risico." "Ik weet dat het hier niet makkelijk wordt, maar ik denk dat het kan lukken. De voorzitter en de manager waren eerlijk tegen mij: de licentie werd behaald, zeker tot 30 juni 2016 zullen er geen financiële problemen zijn, maar het budget is klein en we zullen proberen een competitieve ploeg te bouwen om erin te blijven." "Het wordt belangrijk dit seizoen door te komen en tegen volgend seizoen mensen te kunnen aantrekken om financiële steun te bieden", gaat de coach verder. "We zullen creatief moeten zijn en eindecontractspelers moeten zoeken die gemotiveerd zijn om in eerste te spelen. Misschien zullen ze het niet meteen eens zijn met onze financiële voorwaarden, maar niet elke transfervrije speler zal een club vinden in eerste.""We zullen spelers moeten vinden die elders niet veel kansen kregen en bereid zijn om hier in zichzelf te komen investeren, ook op uitleenbasis. Een troef hier is toch: de accommodatie en de trainingsfaciliteiten. De voorbije jaren met Lille waren hier bijna alleen maar Fransen, nu mikt de club ook op de Belgische markt. Spelers uit de regio kunnen de verbondenheid met de supporters weer sterker maken. Want kleine ploegen moeten de punten vooral thuis halen en daar is de steun van het volk voor nodig", legt Janevski zijn strijdplan uit.Volgens Stéphane Pauwels kreeg Johan Walem van Mouscron-Péruwelz het voorstel om puur voor wedstrijdpremies te werken, dus zonder maandloon. Dat weerlegt Janevski in Sport/Voetbalmagazine: "Ik kan alleen zeggen dat ik een salaris krijg, met bonussen. Het is een goed, waardig contract voor een kleine eersteklasser. Ik ben er tevreden mee."