Met Jérémy Perbet (30) haalde Charleroi de topschutter van België uit 2012 binnen. Bijna zat de Fransman echter bij Club Brugge, zo weet Sport/Voetbalmagazine.

Daarna verliet Perbet Mons voor Villarreal dat toen in tweede klasse speelde. 'Daar leerde ik pas wat een echte training is. In niets te vergelijken met wat je in België, Frankrijk of Turkije doet. In Spanje geeft elke speler zich bij alle oefeningen voor de volle 100 procent. Doe je dat niet, ben je in een kern met 25 volwaardige spelers meteen je plaats kwijt.' Met Villerreal promoveerde de Franse spits naar de Liga, daarna zat hij een jaar bij het Turkse Basaksehir om terug te keren naar Charleroi waar zijn Belgisch avontuur in 2007 begon. In Turkije voelde hij zich met zijn gezin door de taalbarrière minder goed in zijn vel.

Afgelopen maand waren er gesprekken met Mouscron-Péruwelz waar zijn vroegere makelaar Youri Selak nu technisch directeur is, met Club Brugge en met Charleroi. 'In 2013 kon ik naar Standard, maar dat ging om diverse redenen niet door. Nu was Club Brugge in beeld, maar ook dat sprong af. Zo gaat dat. Ik had tegen Mogi Bayat gezegd dat ik terug wilde naar België.' Terwijl er nog niets rond was, regelde Perbet - die met een Belgische getrouwd is - al de verhuis naar Eigenbrakel in Waals-Brabant. 'Op 30 augustus 's avonds belde Mogi me om te zeggen dat ik het eerste vliegtuig naar België moest nemen. Ik vond een vlucht om drie uur 's nachts en tekende mijn contract na een nacht zonder slaap.'

(Martin Grimberghs)

Met Jérémy Perbet (30) haalde Charleroi de topschutter van België uit 2012 binnen. Bijna zat de Fransman echter bij Club Brugge, zo weet Sport/Voetbalmagazine.Daarna verliet Perbet Mons voor Villarreal dat toen in tweede klasse speelde. 'Daar leerde ik pas wat een echte training is. In niets te vergelijken met wat je in België, Frankrijk of Turkije doet. In Spanje geeft elke speler zich bij alle oefeningen voor de volle 100 procent. Doe je dat niet, ben je in een kern met 25 volwaardige spelers meteen je plaats kwijt.' Met Villerreal promoveerde de Franse spits naar de Liga, daarna zat hij een jaar bij het Turkse Basaksehir om terug te keren naar Charleroi waar zijn Belgisch avontuur in 2007 begon. In Turkije voelde hij zich met zijn gezin door de taalbarrière minder goed in zijn vel.Afgelopen maand waren er gesprekken met Mouscron-Péruwelz waar zijn vroegere makelaar Youri Selak nu technisch directeur is, met Club Brugge en met Charleroi. 'In 2013 kon ik naar Standard, maar dat ging om diverse redenen niet door. Nu was Club Brugge in beeld, maar ook dat sprong af. Zo gaat dat. Ik had tegen Mogi Bayat gezegd dat ik terug wilde naar België.' Terwijl er nog niets rond was, regelde Perbet - die met een Belgische getrouwd is - al de verhuis naar Eigenbrakel in Waals-Brabant. 'Op 30 augustus 's avonds belde Mogi me om te zeggen dat ik het eerste vliegtuig naar België moest nemen. Ik vond een vlucht om drie uur 's nachts en tekende mijn contract na een nacht zonder slaap.' (Martin Grimberghs)