Jerome Efong Nzolo is door de profvoetballers uit de eerste klasse verkozen tot 'Scheidsrechter van het Jaar'. Het is de vierde keer dat die eer hem te beurt valt.

De voorsprong van de 38-jarige ref van Congolese afkomst op de nummer twee Sebastien Delferière bedraagt slechts 13 punten. Dat is het kleinste verschil sinds de trofee in 1984 werd ingevoerd. Nzolo volgt op de erelijst Frank De Bleeckere op, die hem ook de trofee overhandigde.

Het is na 2007, 2008 en 2009 de vierde keer dat Nzolo de trofee wint.

288 voetballers van de zestien clubs uit de Jupiler Pro League brachten hun stem uit in het referendum, dat door de Pro League in samenwerking met mediapartners Het Nieuwsblad en L'Avenir wordt georganiseerd.

Eerder al werd Francky Dury (Zulte Waregem) uitgeroepen tot 'Trainer van het Jaar'. In de loop van de week worden ook de Doelman en Profvoetballer van het Jaar bekendgemaakt. (Belga/INM)

Jerome Efong Nzolo is door de profvoetballers uit de eerste klasse verkozen tot 'Scheidsrechter van het Jaar'. Het is de vierde keer dat die eer hem te beurt valt. De voorsprong van de 38-jarige ref van Congolese afkomst op de nummer twee Sebastien Delferière bedraagt slechts 13 punten. Dat is het kleinste verschil sinds de trofee in 1984 werd ingevoerd. Nzolo volgt op de erelijst Frank De Bleeckere op, die hem ook de trofee overhandigde. Het is na 2007, 2008 en 2009 de vierde keer dat Nzolo de trofee wint. 288 voetballers van de zestien clubs uit de Jupiler Pro League brachten hun stem uit in het referendum, dat door de Pro League in samenwerking met mediapartners Het Nieuwsblad en L'Avenir wordt georganiseerd. Eerder al werd Francky Dury (Zulte Waregem) uitgeroepen tot 'Trainer van het Jaar'. In de loop van de week worden ook de Doelman en Profvoetballer van het Jaar bekendgemaakt. (Belga/INM)