De inbreng van de Egyptische spelers van Maged Samy schiet in het verkeerde keelgat bij de ouders van de jeugdspelers van KV Turnhout. De ouders van de jeugdspelers van derdeklasser KV Turnhout zijn uitgekeken op het hoofdbestuur en willen in blok overstappen naar stadsgenoot FC, riant aan de leiding in derde provinciale.

"We zijn de grillen van voorzitter Hendrickx meer dan beu. Hij zegt dat hij Egyptische spelers heeft aangetrokken om de toekomst van de jeugdwerking veilig te stellen, maar dat is een drogreden. Zelfs indien KV degradeert, blijven de jeugdteams nationaal spelen. Kwalitatief brengen de nieuwkomers weinig bij. Vorig weekend werd er alweer verloren", zegt een van hen.

Bij FC Turnhout bevestigt men het verhaal. Meer zelfs, het concept wordt vrijdag voorgesteld. "We hopen dat ook het stadsbestuur mee wil. Wij zijn vorig jaar opgestart en tellen amper 30 leden. Indien alle jeugdspelers overkomen, dan spreken we over 250 jongens die in een twintigtal nieuwe teams moeten worden ondergebracht. Onze huidige accommodatie kan zo'n toeloop niet aan. Voorlopig houdt het stadsbestuur de boot af, maar we begrijpen dat, ze zijn tenslotte nog maar een maand aan het werk."

Schepen van Sport Hannes Anaf (Sp.a) sluit stadssteun niet uit. "In het verleden werd het plaatselijk sportbeleid op maat van KV Turnhout van voorzitter en ex-burgemeester Hendrickx gevoerd. Wij willen de lat gelijk leggen voor alle clubs uit onze stad."

Bij FC Turnhout erkent men de gevolgen van hun beslissing. "We weten dat we tot aan het eind van het seizoen op voet van oorlog zullen leven met het bestuur van KV", beseft een bestuurslid.

Edwin Mariën

De inbreng van de Egyptische spelers van Maged Samy schiet in het verkeerde keelgat bij de ouders van de jeugdspelers van KV Turnhout. De ouders van de jeugdspelers van derdeklasser KV Turnhout zijn uitgekeken op het hoofdbestuur en willen in blok overstappen naar stadsgenoot FC, riant aan de leiding in derde provinciale. "We zijn de grillen van voorzitter Hendrickx meer dan beu. Hij zegt dat hij Egyptische spelers heeft aangetrokken om de toekomst van de jeugdwerking veilig te stellen, maar dat is een drogreden. Zelfs indien KV degradeert, blijven de jeugdteams nationaal spelen. Kwalitatief brengen de nieuwkomers weinig bij. Vorig weekend werd er alweer verloren", zegt een van hen. Bij FC Turnhout bevestigt men het verhaal. Meer zelfs, het concept wordt vrijdag voorgesteld. "We hopen dat ook het stadsbestuur mee wil. Wij zijn vorig jaar opgestart en tellen amper 30 leden. Indien alle jeugdspelers overkomen, dan spreken we over 250 jongens die in een twintigtal nieuwe teams moeten worden ondergebracht. Onze huidige accommodatie kan zo'n toeloop niet aan. Voorlopig houdt het stadsbestuur de boot af, maar we begrijpen dat, ze zijn tenslotte nog maar een maand aan het werk."Schepen van Sport Hannes Anaf (Sp.a) sluit stadssteun niet uit. "In het verleden werd het plaatselijk sportbeleid op maat van KV Turnhout van voorzitter en ex-burgemeester Hendrickx gevoerd. Wij willen de lat gelijk leggen voor alle clubs uit onze stad." Bij FC Turnhout erkent men de gevolgen van hun beslissing. "We weten dat we tot aan het eind van het seizoen op voet van oorlog zullen leven met het bestuur van KV", beseft een bestuurslid. Edwin Mariën