Legear, die in augustus een transfer versierde naar de Russische eersteklasseclub Terek Grozny, krijgt ook een maand rijverbod en moet zijn theoretisch rijexamen overdoen.

De voetballer was in mei 2009 betrokken bij een aanrijding met een andere wagen toen hij de VIP-parking van de discotheek wou uitrijden. Maar Legear wilde zijn papieren niet bovenhalen, meer nog, hij stapte in zijn BMW en reed plankgas weg.

Dronken

In Wolvertem kwam hij met zijn auto tot stilstand tegen een garage. De materiële schade was enorm. Legear zou ook dronken zijn geweest maar weigerde een alcoholtest af te leggen.

De rechter veroordeelde de ex-Anderlechtprof tot een celstraf van 15 dagen, een werkstraf en een boete van 1.127 euro. Dat geld zou echter geen probleem mogen zijn: Legear verdient nu bij Terek Grozny zo'n 1,8 miljoen euro per jaar. De kans dat Legear effectief de cel in moet is zo goed als onbestaande. (Belga/EE)

Legear, die in augustus een transfer versierde naar de Russische eersteklasseclub Terek Grozny, krijgt ook een maand rijverbod en moet zijn theoretisch rijexamen overdoen. De voetballer was in mei 2009 betrokken bij een aanrijding met een andere wagen toen hij de VIP-parking van de discotheek wou uitrijden. Maar Legear wilde zijn papieren niet bovenhalen, meer nog, hij stapte in zijn BMW en reed plankgas weg. Dronken In Wolvertem kwam hij met zijn auto tot stilstand tegen een garage. De materiële schade was enorm. Legear zou ook dronken zijn geweest maar weigerde een alcoholtest af te leggen. De rechter veroordeelde de ex-Anderlechtprof tot een celstraf van 15 dagen, een werkstraf en een boete van 1.127 euro. Dat geld zou echter geen probleem mogen zijn: Legear verdient nu bij Terek Grozny zo'n 1,8 miljoen euro per jaar. De kans dat Legear effectief de cel in moet is zo goed als onbestaande. (Belga/EE)