De kwalificatieprocedure voor het EK U19 bestaat uit twee fases. Een eerste kwalificatiepoule en vervolgens nog een elitepoule.

De eerste kwalificatieronde wordt in België afgewerkt, de Belgen delen de groep met Noord-Ierland, Ijsland en Frankrijk. De eerste wedstrijd tegen Noord-Ierland ging alvast gewonnen voor de selectie van Gert Verheyen. Dankzij goals van Divock Origi en Théo Bongonda werd het 2-0.

Verslag België - Noord-Ierland (2-0):

Vooral Origi liet een sterke indruk in de spits bij België. De spits werd opgeleid bij RC Genk, de ex-club van zijn vader Mike Origi, maar is nu aan de slag bij OSC Lille waar hij in de voetsporen wil treden van Eden Hazard. Origi (18) mocht in de eerste weken van het nieuwe seizoen alvast enkele malen proeven van het grote werk. Op de eerste speeldag kwam hij zelfs tot scoren tegen Lorient.

Andere blikvanger in het elftal van Verheyen is verdediger Jason Denayer. Een bonkige Brusselaar die via Anderlecht en de Jean-Marc Guillou Academy bij Manchester City belandde. Samen met Mathias Bossaerts (ex-Anderlecht) speelt hij er nu in de jeugdreeksen. In het filmpje hieronder stelt hij zichzelf voor aan een televisieploeg van Man City.

Wil je de jonge Duivels live aan het werk zien, kan dat. Volledig gratis zelfs. Zaterdag om 15u in Tessenderlo speelt België tegen Ijsland en dinsdag 15 oktober om 14u in Tongeren tegen Frankrijk.

Het presentatiefimpje van Jason Denayer bij Manchester City:

De kwalificatieprocedure voor het EK U19 bestaat uit twee fases. Een eerste kwalificatiepoule en vervolgens nog een elitepoule. De eerste kwalificatieronde wordt in België afgewerkt, de Belgen delen de groep met Noord-Ierland, Ijsland en Frankrijk. De eerste wedstrijd tegen Noord-Ierland ging alvast gewonnen voor de selectie van Gert Verheyen. Dankzij goals van Divock Origi en Théo Bongonda werd het 2-0.Verslag België - Noord-Ierland (2-0): Vooral Origi liet een sterke indruk in de spits bij België. De spits werd opgeleid bij RC Genk, de ex-club van zijn vader Mike Origi, maar is nu aan de slag bij OSC Lille waar hij in de voetsporen wil treden van Eden Hazard. Origi (18) mocht in de eerste weken van het nieuwe seizoen alvast enkele malen proeven van het grote werk. Op de eerste speeldag kwam hij zelfs tot scoren tegen Lorient.Andere blikvanger in het elftal van Verheyen is verdediger Jason Denayer. Een bonkige Brusselaar die via Anderlecht en de Jean-Marc Guillou Academy bij Manchester City belandde. Samen met Mathias Bossaerts (ex-Anderlecht) speelt hij er nu in de jeugdreeksen. In het filmpje hieronder stelt hij zichzelf voor aan een televisieploeg van Man City. Wil je de jonge Duivels live aan het werk zien, kan dat. Volledig gratis zelfs. Zaterdag om 15u in Tessenderlo speelt België tegen Ijsland en dinsdag 15 oktober om 14u in Tongeren tegen Frankrijk.Het presentatiefimpje van Jason Denayer bij Manchester City: