Anderlecht-middenvelder Youri Tielemans bracht de Belgische beloften na nauwelijks drie minuten al op voorsprong vanaf de stip. Die voorsprong werd na 24 minuten verdubbeld door een kopbal van Théo Bongonda. De spits van Celta de Vigo kopte een voorzet van nieuwkomer Senna Miangue tegen de touwen.

De tweede helft leek een formaliteit voor de jonge Duivels, maar dat draaide anders uit. Degabriele bracht de thuisploeg na 74 minuten opnieuw in de match, waarna een own-goal van Heylen de Maltezen op gelijke hoogte bracht. Een late kopbalgoal van Bjorn Engels (90.) bezorgde de Belgische beloften alsnog een krappe zege.

België staat voorlopig met 15 punten uit zeven wedstrijden op de tweede plaats in groep 1, maar speelde wel een wedstrijd minder dan leider Tsjechië (20 ptn). De negen groepswinnaars plaatsen zich voor het EK in Polen. De beste vier tweedes spelen barrages. Dinsdag ontvangen de jonge Duivels Tsjechië in Leuven (18u45). (Belga)

Anderlecht-middenvelder Youri Tielemans bracht de Belgische beloften na nauwelijks drie minuten al op voorsprong vanaf de stip. Die voorsprong werd na 24 minuten verdubbeld door een kopbal van Théo Bongonda. De spits van Celta de Vigo kopte een voorzet van nieuwkomer Senna Miangue tegen de touwen. De tweede helft leek een formaliteit voor de jonge Duivels, maar dat draaide anders uit. Degabriele bracht de thuisploeg na 74 minuten opnieuw in de match, waarna een own-goal van Heylen de Maltezen op gelijke hoogte bracht. Een late kopbalgoal van Bjorn Engels (90.) bezorgde de Belgische beloften alsnog een krappe zege. België staat voorlopig met 15 punten uit zeven wedstrijden op de tweede plaats in groep 1, maar speelde wel een wedstrijd minder dan leider Tsjechië (20 ptn). De negen groepswinnaars plaatsen zich voor het EK in Polen. De beste vier tweedes spelen barrages. Dinsdag ontvangen de jonge Duivels Tsjechië in Leuven (18u45). (Belga)