Jordi Figueras bevestigt komst naar Club Brugge

© Reuters

De Spaanse verdediger Jordi Figueras (24) heeft op een persconferentie in Madrid aangekondigd dat hij Rayo Vallecano verlaat en naar Club Brugge trekt.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar het is nu ook officieel. De Spaanse verdediger Jordi Figueras (24) heeft op een persconferentie in Madrid aangekondigd dat hij Rayo Vallecano verlaat en naar Club Brugge trekt.

Gisteren kon José Ramón Sandoval, de coach van Rayo Vallecano, zijn ontgoocheling over het nakende vertrek van Figueras niet verbergen.

“Jordi vertrekt zonder mijn toestemming. Er is met mij gepraat, maar het heeft allemaal tot niets gediend. Nu blijven we hier achter met twee rechtsvoetige centrale verdedigers, van wie er eentje al vier gele kaarten heeft. Misschien was de transfer van Jordi economisch interessant voor de club, maar voor het evenwicht dat we nu nodig hebben in de verdediging, is het dat niet. Ik ben boos, zowel op de speler als op de club.”

Jordi Figueras reageerde vanmiddag met een persconferentie. “Ik kan begrijpen dat de trainer kwaad is, maar dit was een aanbod dat zowel sportief als economisch interessant was voor me. Dat kon ik niet weigeren. Bij Club Brugge kan ik Europees spelen in de 1/16e finales van de Europa League en doe ik mee voor de titel. Het is een trein die één keer in mijn leven langskomt.” (SVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content