Jorgacevic: ‘Er zijn heel teleurstellende dingen gebeurd’

© Belga

Bojan Jorgacevic blikt in Sport/Voetbalmagazine terug op zijn tumultueuze transfer van AA Gent naar Club Brugge.

Club Brugge probeerde vorige week Bojan Jorgacevic (29) Europees speelgerechtigd te krijgen, maar dat is dus niet gelukt. Tot Nieuwjaar moet de Servische doelman zich beperken tot wedstrijden in de Jupiler Pro League.

Na de 0-1 op Lierse had hij dan ook even de tijd om terug te blikken op zijn transfer. Bleek dat een aantal dingen hem toch in het verkeerde keelgat waren geschoten. Jorgacevic: “Dat het stof zou doen opwaaien, had ik verwacht. Maar dat er zo’n bochtenwerk aan te pas ging komen, niet. Er zijn heel teleurstellende dingen gebeurd.”

Hij vertelt in Sport/Voetbalmagazine waar het mis ging: “Bij de start van de play-offs vorig seizoen zijn er signalen gekomen. Ik was geraakt aan de knie, maar dacht op Anderlecht toch te kunnen spelen. Gent verloor met 3-2 en voorzitter Ivan De Witte is na de wedstrijd in de kleedkamer gekomen. Toen heeft hij gezegd dat ik niet had moeten spelen. Op dat moment is de wind gedraaid.

“Ik heb in Gent vaak gespeeld met pijn. Pijn aan de schouder, de knieën, een beetje overal. Met inspuitingen ook. Niemand is na een zege ooit in de kleedkamer komen zeggen: ‘Bojan, we weten dat je pijn had, maar toch bedankt.’ Ik vraag dat ook niet, maar als ze dan zoiets zeggen na een nederlaag…”

‘Ik ben gratis gekomen van RAD Belgrado, Gent wilde winst maken’

Op dat moment had Jorgacevic nog een contract van één seizoen en liepen er onderhandelingen. Jorgacevic: “Op tafel lag een nieuw contract voor drie jaar, met een optie op een bijkomend seizoen. Plots kwam Michel Louwagieterug op de inhoud van de besprekingen. Gent wilde maar één jaar extra meer bieden. Ik zag eerst niet waar ze naartoe wilden, maar na enig nadenken kwam ik tot de conclusie: Gent wil me verkopen. Winst maken. Ik ben immers gratis gekomen van RAD Belgrado. Dat heet misschien goede zaken doen, maar ik was teleurgesteld. Ik hou niet van manoeuvres. Mijn leeftijd speelde ook mee. Op je 29e wil je een project, veiligheid.”

‘Familie is het allerbelangrijkste’

Wat is er dan begin november precies gebeurd? Jorgacevic: “Gençlerbirligi, dat in de zomer al belangstelling had, is teruggekeerd met een iets concreter bod. Tijdens de zomer had ik hen wandelen gestuurd, omdat het aansleepte. Ik weet niet of iedereen in Gent daar toen gelukkig mee was. Op dat moment kwam ook de vraag van Club Brugge. Wellicht had Michel Louwagie liever gezien dat ik naar Turkije was vertrokken, maar op een moment dat er twee mogelijkheden zijn, is het aan mij om te kiezen. En dan is het allerbelangrijkste de familie.” (PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content