Jorgacevic niet naar Turkije, wel naar Club Brugge

© Image Globe

“Ik hoop dat de supporters van Gent mijn beslissing begrijpen”, zegt de 29-jarige Serviër.

De transfersoap rond doelman Bojan Jorgacevic krijgt een verrassende wending. Zijn club AA Gent heeft een akkoord met Club Brugge. Maandagnamiddag meldde Gent nog dat het een principeakkoord bereikte met een Turkse club over een transfer.

De overgang van Jorgacevic naar blauw-zwart is nog niet officieel bevestigd maar naar alle waarschijnlijkheid wordt de Serviër later dinsdag voorgesteld bij zijn nieuwe werkgever.

“Zulke transfers maken nu eenmaal deel uit van het voetbal, ik wou altijd al voor een grote club spelen”, zegt Jorgacevic in Het Laatste Nieuws. “Vijf seizoenen lang gaven de fans van AA Gent mij het best mogelijke gevoel. Zij steunden mij in goede en minder goede periodes. En ik gaf het beste van mezelf voor hen. Ik kan alleen maar hopen dat ze mijn beslissing begrijpen.”

Meteen inzetbaar? Omdat derde doelman Sven Dhoest lange tijd out is met een knieblessure en Club met Colin Coosemans en Vladan Kujovic nog maar twee inzetbare keepers heeft, zou Jorgacevic meteen inzetbaar zijn voor blauw-zwart en niet pas in januari. Het Uitvoerend Comité van de KBVB moet dan wel nog het licht op groen zetten.

De 29-jarige Jorgacevic speelt sinds 2007 voor AA Gent. Voordien stond hij in eigen land bij RAD Belgrado (2001-2002 en 2003-2007) en Dinamo Pancevo (2002-2003) onder de lat. Bij Gent had hij nog een contract tot 2013. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content