Toen Lammens de macht overnam van Benoît Morrenne, sprak hij zijn vertrouwen uit in Franky Van der Elst, maar kondigde hij ook aan dat hij snel werk wilde maken van de aanstelling van een nieuwe sportieve baas. Op dit moment wordt het sportieve beleid bepaald door een commissie, waarvan Guy Mangelschots het uithangbord is. Lammens wil dit verder professionaliseren.

Er vielen in de wandelgangen wat andere namen, maar door ons gecontacteerd bleek dat die nog geen gesprek achter de rug hadden met mensen van STVV. Jos Daerden wel: "Dat klopt. Vorige week zaten we een eerste keer rond de tafel en vanavond (maandagavond, nvdr), heb ik een nieuw gesprek. Ik heb wat nagedacht over de invulling van de functie en daarover enige dingen op papier gezet. In een gesprek ga ik dat verder toelichten, hoe ik het zie."

Daerden heeft nog geen ervaring in die functie. "Klopt. Maar je moet ergens beginnen. En ik heb als hoofdtrainer toch wel een pak ervaring, ondermeer in clubs waar die functie niet was ingevuld. STVV is een ploeg met mogelijkheden, zeker als straks het stadion is afgewerkt. Maar in een eerste fase primeert het behoud."

Dat zijn zoon Koen nu voor de club voetbalt, is geen hinderpaal, zegt Daerden. "We hebben vroeger bij Genk ook al samen gewerkt. Koen heeft zijn carrière al grotendeels gemaakt, ik ook. Bovendien is Koen huurling, hij heeft nog een contract bij Standard. Wie zegt dat hij volgend jaar nog bij STVV voetbalt? Ik denk dat die twee zaken los staan van mekaar."

Peter T'Kint