De 54-jarige Jeunechamps ging in de zomer bij Mouscron aan de slag als assistent van Scifo maar stapte daar vorige maand alweer op omdat hij 'niet meer op dezelfde lijn zat als de rest van de technische staf'. Nu keert de trainer uit Verviers dus terug naar de Henegouwse club. Hij ondertekende een contract tot het einde van het seizoen.

Mouscron staat in het klassement in 1B achtste en laatste met 2 op 24. De aanstelling van Jeunechamps komt een dag nadat het bestuur besliste de broers Mbo en Emile Mpenza te ontslaan. Zij waren sinds juni opnieuw aan het werk bij Mouscron, Mbo als technisch directeur en Emile als assistent van Scifo. Philippe Saint-Jean kreeg de verantwoordelijkheid om een nieuw project op de rails te zetten en pakt dinsdag dus uit met de aanstelling van Jeunechamps als T1.

'Dit is de keuze van het gezonde verstand', meldt Mouscron. 'José Jeunechamps kent de groep heel goed en is dus klaar om op korte tijd de beslissingen te nemen die de ploeg weer op het juiste pad moeten brengen.'

Jeunechamps werkte eerder als T2 bij onder meer Standard, het Franse Metz, het Engelse Charlton, Cercle Brugge, OH Leuven en Antwerp. Als hoofdcoach deed hij ervaring op bij Seraing (2005-2007, 2016).

De 54-jarige Jeunechamps ging in de zomer bij Mouscron aan de slag als assistent van Scifo maar stapte daar vorige maand alweer op omdat hij 'niet meer op dezelfde lijn zat als de rest van de technische staf'. Nu keert de trainer uit Verviers dus terug naar de Henegouwse club. Hij ondertekende een contract tot het einde van het seizoen. Mouscron staat in het klassement in 1B achtste en laatste met 2 op 24. De aanstelling van Jeunechamps komt een dag nadat het bestuur besliste de broers Mbo en Emile Mpenza te ontslaan. Zij waren sinds juni opnieuw aan het werk bij Mouscron, Mbo als technisch directeur en Emile als assistent van Scifo. Philippe Saint-Jean kreeg de verantwoordelijkheid om een nieuw project op de rails te zetten en pakt dinsdag dus uit met de aanstelling van Jeunechamps als T1. 'Dit is de keuze van het gezonde verstand', meldt Mouscron. 'José Jeunechamps kent de groep heel goed en is dus klaar om op korte tijd de beslissingen te nemen die de ploeg weer op het juiste pad moeten brengen.' Jeunechamps werkte eerder als T2 bij onder meer Standard, het Franse Metz, het Engelse Charlton, Cercle Brugge, OH Leuven en Antwerp. Als hoofdcoach deed hij ervaring op bij Seraing (2005-2007, 2016).