Akpala speelde tussen 2015 en de zomer van 2018 al voor Oostende, waarna hij zijn loopbaan verder zette bij Al-Faisaly in Saoedi-Arabië. Dat werd geen enorm succes, en Akpala, al enkele maanden zonder club, gaf aan graag terug te willen keren naar KVO.

"Er waren verschillende gesprekken waaruit bleek dat Joseph gemotiveerd was om KVO sportief vooruit te helpen", geeft sportief directeur Guy Ghysel meer uitleg. "Op financieel vlak raakten we eruit en zo hebben we dus een extra optie bij in de aanval. Bovendien is de mentaliteit van Joseph altijd top en kan hij een voorbeeld zijn voor de jongeren in de kern."

"Het doet goed om terug bij KVO te zijn om het team te helpen", reageert Akpala. "Ik hoop dat we dit seizoen nog veel kunnen bereiken en dat KVO in de hoogste afdeling kan blijven."

Akpala lanceerde zijn carrière in ons land bij Charleroi (2005-2008) en Club Brugge (2008-2012). In 2007-2008 werd hij met 18 doelpunten topscorer in de Belgische eerste klasse. Hij verkaste in de zomer van 2012 naar het Duitse Werder Bremen, maar kon daar geen potten breken en van september 2013 tot de zomer van 2015 speelde hij in Turkije bij Karabükspor. Daar plukte Oostende hem in 2015 weg.

Oostende is de laatste weken op de dool en staat halfweg in de Jupiler Pro League pas veertiende, met twaalf punten. Alleen Waasland-Beveren (10 ptn) en hekkensluiter Cercle Brugge (7 ptn) doen slechter.

Akpala speelde tussen 2015 en de zomer van 2018 al voor Oostende, waarna hij zijn loopbaan verder zette bij Al-Faisaly in Saoedi-Arabië. Dat werd geen enorm succes, en Akpala, al enkele maanden zonder club, gaf aan graag terug te willen keren naar KVO. "Er waren verschillende gesprekken waaruit bleek dat Joseph gemotiveerd was om KVO sportief vooruit te helpen", geeft sportief directeur Guy Ghysel meer uitleg. "Op financieel vlak raakten we eruit en zo hebben we dus een extra optie bij in de aanval. Bovendien is de mentaliteit van Joseph altijd top en kan hij een voorbeeld zijn voor de jongeren in de kern." "Het doet goed om terug bij KVO te zijn om het team te helpen", reageert Akpala. "Ik hoop dat we dit seizoen nog veel kunnen bereiken en dat KVO in de hoogste afdeling kan blijven."Akpala lanceerde zijn carrière in ons land bij Charleroi (2005-2008) en Club Brugge (2008-2012). In 2007-2008 werd hij met 18 doelpunten topscorer in de Belgische eerste klasse. Hij verkaste in de zomer van 2012 naar het Duitse Werder Bremen, maar kon daar geen potten breken en van september 2013 tot de zomer van 2015 speelde hij in Turkije bij Karabükspor. Daar plukte Oostende hem in 2015 weg.Oostende is de laatste weken op de dool en staat halfweg in de Jupiler Pro League pas veertiende, met twaalf punten. Alleen Waasland-Beveren (10 ptn) en hekkensluiter Cercle Brugge (7 ptn) doen slechter.