Josip Weber krijgt postuum eigen jeugdtoernooi

12/01/18 om 14:43 - Bijgewerkt om 16:25

In Kroatië zal een internationaal jeugdtoernooi naar de onlangs overleden ex-spits van de Rode Duivels genoemd worden.

Josip Weber krijgt postuum eigen jeugdtoernooi

Josip Weber © Belga Image

Josip Weber overleed op 8 november van vorig jaar aan kanker . De ex-spits van onder meer Cercle Brugge, Anderlecht en de Rode Duivels was nog maar 52 jaar. In zijn geboortestad Slavonski Brod, in Oost-Kroatië tegen de Bosnische grens, zal voortaan een internationaal jeugdtornooi naar hem genoemd worden.

Delen

'Voor hij ziek werd, was Josip enkele jaren directeur van de jeugdschool van NK Marsonia.

"Het gaat om een toernooi in juni van de jeugdschool van NK Marsonia", zegt Irena, de weduwe van Weber. "Dat is een ex-club van Josip hier in Slavonski Brod. Voor hij ziek werd, was hij enkele jaren directeur van de jeugdschool."

Slavonski Brod is ook de stad waarheen Josip Weber na zijn carrière in België met zijn familie terugkeerde en waar hij begraven ligt.

Delen

'Ik ben altijd al gelukkig geweest als ik naar België kan terugkeren, maar zonder Josip zal het triestig zijn.

Volgende week komt Irena trouwens met haar zoon Marco naar België om de papieren van hun appartement daar in orde te brengen en zal ze vrijdagavond de thuiswedstrijd van Cercle tegen Lierse bijwonen.

"Ik ben altijd al gelukkig geweest als ik naar België kan terugkeren," zegt ze, "maar zonder Josip zal het triestig zijn. Alles wat ik nu voor het eerst zonder hem doe, is voor mij heel emotioneel."

Onze partners