Jovanovic (34) komt in het blad eerst nog terug op zijn eigen situatie en beslissing om te stoppen. "Het was voor mij tijd om te stoppen. Dat was geen kwestie van fysiek: ik speel nog dagelijks zaalvoetbal met profs, ik heb nog een prima conditie en met een maandje voorbereiding zou ik zo weer in eerste klasse meekunnen. Dat is gewoon zo, je weet dat ik nooit lieg! Ik ben gestopt omdat de motivatie me ontbrak. Mentaal was ik op."

Defour op Sclessin

Zondag 8 november (14u30) staat de klassieker tussen Standard en Anderlecht geprogrammeerd, Jovanovic kent beide clubs als zijn broekzak. Zowel in Luik als Brussel groeide hij uit tot publiekslieveling. Heeft hij een tip voor Steven Defour, die het bij zijn vorige bezoek aan Sclessin hard te verduren kreeg? "You must stay a gentleman! Ik ben in dezelfde situatie geweest als Steven Defour. De fans van Standard verteerden het niet dat ik voor de aartsvijand ging voetballen. Maar ik ben daar altijd goed mee omgegaan."

"Voor ik naar Anderlecht ging, had ik nooit een slecht woord gezegd over die club. Toen ik daar was, heb ik ook nooit kritiek gehad op Standard. Telkens ik in een paars shirt op Sclessin speelde, bleef ik kalm. Ik vierde ook nooit mijn goals tegen Standard. Dat is allemaal een kwestie van psychologie, van self control. Als je je in alle omstandigheden als een gentleman gedraagt, dan zullen je voormalige supporters in de eerste plaats de goals onthouden die je voor hen hebt gescoord."

Mbokani beter dan Okaka

De Servische aanvaller nam bij Anderlecht afscheid met twee opeenvolgende titels. Tegenwoordig loopt er bij paars-wit nieuw offensief talent rond: Stefano Okaka overtuigde snel. Wat vindt Jovanovic van de Italiaanse bonk? "Ik zou geen slecht woord kunnen zeggen over Stefano Okaka, hij is goed en heeft een neus voor goals. Het is logisch dat de supporters dol op hem zijn. Nieuwkomers die slagen, dat ziet men altijd graag. Maar men moet ernstig blijven: men vergist zich als men hem op dezelfde hoogte plaatst als Dieumerci Mbokani. Dat is een van de beste spelers die de laatste twintig jaar in België gevoetbald hebben. Zo ver staat Okaka nog niet."

Lees de vijf vragen aan Milan Jovanovic in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 4 november.

Jovanovic (34) komt in het blad eerst nog terug op zijn eigen situatie en beslissing om te stoppen. "Het was voor mij tijd om te stoppen. Dat was geen kwestie van fysiek: ik speel nog dagelijks zaalvoetbal met profs, ik heb nog een prima conditie en met een maandje voorbereiding zou ik zo weer in eerste klasse meekunnen. Dat is gewoon zo, je weet dat ik nooit lieg! Ik ben gestopt omdat de motivatie me ontbrak. Mentaal was ik op."Zondag 8 november (14u30) staat de klassieker tussen Standard en Anderlecht geprogrammeerd, Jovanovic kent beide clubs als zijn broekzak. Zowel in Luik als Brussel groeide hij uit tot publiekslieveling. Heeft hij een tip voor Steven Defour, die het bij zijn vorige bezoek aan Sclessin hard te verduren kreeg? "You must stay a gentleman! Ik ben in dezelfde situatie geweest als Steven Defour. De fans van Standard verteerden het niet dat ik voor de aartsvijand ging voetballen. Maar ik ben daar altijd goed mee omgegaan.""Voor ik naar Anderlecht ging, had ik nooit een slecht woord gezegd over die club. Toen ik daar was, heb ik ook nooit kritiek gehad op Standard. Telkens ik in een paars shirt op Sclessin speelde, bleef ik kalm. Ik vierde ook nooit mijn goals tegen Standard. Dat is allemaal een kwestie van psychologie, van self control. Als je je in alle omstandigheden als een gentleman gedraagt, dan zullen je voormalige supporters in de eerste plaats de goals onthouden die je voor hen hebt gescoord."De Servische aanvaller nam bij Anderlecht afscheid met twee opeenvolgende titels. Tegenwoordig loopt er bij paars-wit nieuw offensief talent rond: Stefano Okaka overtuigde snel. Wat vindt Jovanovic van de Italiaanse bonk? "Ik zou geen slecht woord kunnen zeggen over Stefano Okaka, hij is goed en heeft een neus voor goals. Het is logisch dat de supporters dol op hem zijn. Nieuwkomers die slagen, dat ziet men altijd graag. Maar men moet ernstig blijven: men vergist zich als men hem op dezelfde hoogte plaatst als Dieumerci Mbokani. Dat is een van de beste spelers die de laatste twintig jaar in België gevoetbald hebben. Zo ver staat Okaka nog niet."Lees de vijf vragen aan Milan Jovanovic in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 4 november.