"Met slechts zeven punten uit zes wedstrijden is Servië uitgeteld in zijn kwalificatiegroep voor het WK 2014 in Brazilië. In Belgrado is de ontgoocheling groot en de bondscoach, zoals dat altijd gaat in zulke omstandigheden, wordt fel bekritiseerd", legt Jovanovic uit in Sport/Voetbalmagazine.

"Sinisa Mihajlovic heeft gekozen voor een verjonging van de ploeg. Dat is nooit gemakkelijk en er zijn spanningen geweest. En dat terwijl twee spelers in de finale van de Europa League tussen Benfica en Chelsea Serviërs waren: Nemanja Matic en Branislav Ivanovic."

"Matic van Benfica heeft een sterke finale gespeeld, maar hij weigert om nog voor de nationale ploeg uit te komen. Dat is spijtig, want hij verzet veel werk op het middenveld. Mihaljovic heeft hem niet gesmeekt om terug te komen, wat ik begrijp. Aan de andere kant doet de bondscoach soms een beroep op spelers die in hun eigen club op de bank zitten.

"Ivanovic, die het beslissende doelpunt maakte voor Chelsea in de EL-finale, is de patron van Servië. Veel meer dan Neven Subotic, die uitblinkt bij Dortmund maar minder bij de nationale ploeg. Servië staat waar het nu staat omdat het te veel doelpunten geïncasseerd heeft. Ik denk dan ook dat België op 7 juni te sterk zal zijn. Voor de Belgen vraag ik me af of het resultaat van Servië-Kroatië op 6 september niet beslissend zal zijn."

Olympiacos

Ondertussen gaan de speculaties over de toekomst van Milan Jovanovic lustig voort. Blijft hij bij Anderlecht of niet? Herman Van Holsbeeck biedt hem een contractverlenging van één jaar voor. Naar verluidt in de wetenschap dat Jovanovic zou weigeren...

"Dat gerucht stoelt echt nergens op", stelt Jovanovic in Sport/Voetbalmagazine. "Dat contract voor één jaar had ik allang kunnen ondertekenen. Ik ben met Herman gaan praten en we hebben het over de toekomst gehad. Heel rustig. Dat heeft mijn achting voor Anderlecht alleen maar doen stijgen."

Vanwaar dan de lange onbeslistheid? Jovanovic: "Een beslissing nemen in een flits, dat kan ik niet. Ik ben 32 en mijn gezin is ook betrokken bij mijn keuze. Ik heb mezelf een tiental dagen gegeven om uit te rusten in Servië, alles eens rustig op een rijtje te zetten en te beslissen."

"Ik begrijp het standpunt van Anderlecht - een contract van één jaar - terwijl ik twee jaar wil. Olympiacos gaat eerder die richting uit en speelt volgend seizoen in de Champions League, maar tussen een bevestiging en een getekend contract is er nog speelruimte. Er zijn ook andere pistes. Ik ga er mijn tijd voor nemen en ondertussen het volgende seizoen voorbereiden."

"Met slechts zeven punten uit zes wedstrijden is Servië uitgeteld in zijn kwalificatiegroep voor het WK 2014 in Brazilië. In Belgrado is de ontgoocheling groot en de bondscoach, zoals dat altijd gaat in zulke omstandigheden, wordt fel bekritiseerd", legt Jovanovic uit in Sport/Voetbalmagazine. "Sinisa Mihajlovic heeft gekozen voor een verjonging van de ploeg. Dat is nooit gemakkelijk en er zijn spanningen geweest. En dat terwijl twee spelers in de finale van de Europa League tussen Benfica en Chelsea Serviërs waren: Nemanja Matic en Branislav Ivanovic.""Matic van Benfica heeft een sterke finale gespeeld, maar hij weigert om nog voor de nationale ploeg uit te komen. Dat is spijtig, want hij verzet veel werk op het middenveld. Mihaljovic heeft hem niet gesmeekt om terug te komen, wat ik begrijp. Aan de andere kant doet de bondscoach soms een beroep op spelers die in hun eigen club op de bank zitten."Ivanovic, die het beslissende doelpunt maakte voor Chelsea in de EL-finale, is de patron van Servië. Veel meer dan Neven Subotic, die uitblinkt bij Dortmund maar minder bij de nationale ploeg. Servië staat waar het nu staat omdat het te veel doelpunten geïncasseerd heeft. Ik denk dan ook dat België op 7 juni te sterk zal zijn. Voor de Belgen vraag ik me af of het resultaat van Servië-Kroatië op 6 september niet beslissend zal zijn."OlympiacosOndertussen gaan de speculaties over de toekomst van Milan Jovanovic lustig voort. Blijft hij bij Anderlecht of niet? Herman Van Holsbeeck biedt hem een contractverlenging van één jaar voor. Naar verluidt in de wetenschap dat Jovanovic zou weigeren..."Dat gerucht stoelt echt nergens op", stelt Jovanovic in Sport/Voetbalmagazine. "Dat contract voor één jaar had ik allang kunnen ondertekenen. Ik ben met Herman gaan praten en we hebben het over de toekomst gehad. Heel rustig. Dat heeft mijn achting voor Anderlecht alleen maar doen stijgen."Vanwaar dan de lange onbeslistheid? Jovanovic: "Een beslissing nemen in een flits, dat kan ik niet. Ik ben 32 en mijn gezin is ook betrokken bij mijn keuze. Ik heb mezelf een tiental dagen gegeven om uit te rusten in Servië, alles eens rustig op een rijtje te zetten en te beslissen.""Ik begrijp het standpunt van Anderlecht - een contract van één jaar - terwijl ik twee jaar wil. Olympiacos gaat eerder die richting uit en speelt volgend seizoen in de Champions League, maar tussen een bevestiging en een getekend contract is er nog speelruimte. Er zijn ook andere pistes. Ik ga er mijn tijd voor nemen en ondertussen het volgende seizoen voorbereiden."