1. Renato Neto (AA Gent) : moeilijk van de bal te zetten, goed het spel verleggend in de opbouw met haarfijne lange passen, uitstekend terugkerend op de counters van Genk om de driemansdefensie bij te staan.

2. Youri Tielemans (Anderlecht) : met Dendoncker en Defour in zijn rug kan het jonge Anderlechttalent zich offensief helemaal uitleven. Wisselde goed korte met lange passes af, wat onder meer resulteerde in twee assists.

3. Stefan Mitrovic (AA Gent) : de belichaming van de verstevigde duelkracht achterin bij de Buffalo's. Sterk in de één tegen één, snel en heel intelligent reagerend op de omschakelingsmomenten van Genk. Barst van het zelfvertrouwen, laat de impulsiviteit meer achterwege.

4. Tim Matthys (KV Mechelen) : een assist en een doelpunt tegen Eupen. De gevaarlijkste speler en stilaan onmisbaar voor Malinwa. Liet tegen Jeffren zien dat op klasse geen leeftijd staat.

5. Matthieu Dossevi (Standard) : zoals zijn assist op het eerste doelpunt illustreerde zorgde hij meermaals voor ravage in de STVV-verdediging met zijn krachtige versnellingen met de bal aan de voet. Zijn aanwezigheid op het veld boezemt de tegenstander angst in.

6. Yassine El Ghanassy (KV Oostende) : liep veel en slim tussen de linies. Dreigde tweemaal, alvorens in de slotminuut alsnog toe te slaan. Oogt scherp en fit, moet nu maar eens zijn karaktersterkte tonen.

7. Wilfred Ndidi (KRC Genk) : voor de gelegenheid centrale verdediger, maar een echte rots in de branding. Won veel luchtduels en zorgde aan de zijde van de ook al fysiek sterke Dewaest voor veel zekerheid in de vertimmerde en jonge noodverdediging.

8. Michiel Jonckheere (KV Oostende) : aan de zijde van Siani ijzersterk. Vinnig en agressief verdedigend op Vanaken en Vormer, en technisch vaardig wanneer Oostende de bal had.

9. Davy de Fauw (Zulte Waregem) : weer op zijn vertrouwde rechtsachterpositie bij Essevee toont hij meteen een absolute aanwinst te zijn voor de ploeg van Dury. Leverde de assist voor de openingsgoal.

10. Sverrir Ingason (Lokeren) : speelde een onberispelijke wedstrijd op Ganvoula, de week voordien nog uitblinker tegen Standard. Ook uitvoetballend deze keer zeer secuur. Zijn EK-selectie heeft de Ijslander duidelijk deugd gedaan. João Carlos moet vrezen voor zijn plek.

1. Renato Neto (AA Gent) : moeilijk van de bal te zetten, goed het spel verleggend in de opbouw met haarfijne lange passen, uitstekend terugkerend op de counters van Genk om de driemansdefensie bij te staan.2. Youri Tielemans (Anderlecht) : met Dendoncker en Defour in zijn rug kan het jonge Anderlechttalent zich offensief helemaal uitleven. Wisselde goed korte met lange passes af, wat onder meer resulteerde in twee assists.3. Stefan Mitrovic (AA Gent) : de belichaming van de verstevigde duelkracht achterin bij de Buffalo's. Sterk in de één tegen één, snel en heel intelligent reagerend op de omschakelingsmomenten van Genk. Barst van het zelfvertrouwen, laat de impulsiviteit meer achterwege.4. Tim Matthys (KV Mechelen) : een assist en een doelpunt tegen Eupen. De gevaarlijkste speler en stilaan onmisbaar voor Malinwa. Liet tegen Jeffren zien dat op klasse geen leeftijd staat.5. Matthieu Dossevi (Standard) : zoals zijn assist op het eerste doelpunt illustreerde zorgde hij meermaals voor ravage in de STVV-verdediging met zijn krachtige versnellingen met de bal aan de voet. Zijn aanwezigheid op het veld boezemt de tegenstander angst in.6. Yassine El Ghanassy (KV Oostende) : liep veel en slim tussen de linies. Dreigde tweemaal, alvorens in de slotminuut alsnog toe te slaan. Oogt scherp en fit, moet nu maar eens zijn karaktersterkte tonen.7. Wilfred Ndidi (KRC Genk) : voor de gelegenheid centrale verdediger, maar een echte rots in de branding. Won veel luchtduels en zorgde aan de zijde van de ook al fysiek sterke Dewaest voor veel zekerheid in de vertimmerde en jonge noodverdediging.8. Michiel Jonckheere (KV Oostende) : aan de zijde van Siani ijzersterk. Vinnig en agressief verdedigend op Vanaken en Vormer, en technisch vaardig wanneer Oostende de bal had.9. Davy de Fauw (Zulte Waregem) : weer op zijn vertrouwde rechtsachterpositie bij Essevee toont hij meteen een absolute aanwinst te zijn voor de ploeg van Dury. Leverde de assist voor de openingsgoal.10. Sverrir Ingason (Lokeren) : speelde een onberispelijke wedstrijd op Ganvoula, de week voordien nog uitblinker tegen Standard. Ook uitvoetballend deze keer zeer secuur. Zijn EK-selectie heeft de Ijslander duidelijk deugd gedaan. João Carlos moet vrezen voor zijn plek.