Hervé Kage kwam tijdens de winterstop over van Charleroi, met als bedoeling zich bij AA Gent te integreren naar volgend seizoen toe. Maar de dribbelvaardige flankspeler groeide al snel uit tot sterkhouder en publiekslieveling bij de Buffalo's. Volgens de speler zelf is die snelle ontbolstering het werk van twee personen: ploegmaat Ilombe Mboyo en trainer Victor Fernández.

Kage: "Pelé Mboyo vergemakkelijkte mijn integratie in de groep tijdens de winterstop. Of het nu op of naast het veld is, wij verstaan elkaar ongelofelijk goed. Ik ken Pelé sinds mijn vijfde. We speelden samen in de parken van Brussel, bij de jeugd van Anderlecht en hebben dezelfde voetbalcultuur. Met die achtergrond is het dus normaal dat we elkaar blindelings vinden. Pelé is heel intelligent in zijn positionering en loopacties, waardoor het makkelijk samenspelen is."

"Maar ook dankzij coach Víctor Fernández, die me veel vertrouwen gaf en me belangrijk maakte op het veld", vervolgt Kage zijn lofzang. "In het algemeen begin ik op de rechterkant als een van de drie offensieve middenvelders. We beschikken over een zodanige vrijheid dat ik van positie mag wisselen als ik dat wens. Op die manier voel ik me ook op mijn best."

"Het blijft bizar: ik spreek niet zo veel met Fernández, maar hij maakt indruk. De trainer weet goed wat hij wil en we voelen dat hij veel ervaring heeft. We gaan ook altijd uit van onze eigen sterkte en opteren voor combinatievoetbal. Aan de tegenstander passen we ons nooit aan. Die visie past perfect bij mijn kwaliteiten."

Hervé Kage kwam tijdens de winterstop over van Charleroi, met als bedoeling zich bij AA Gent te integreren naar volgend seizoen toe. Maar de dribbelvaardige flankspeler groeide al snel uit tot sterkhouder en publiekslieveling bij de Buffalo's. Volgens de speler zelf is die snelle ontbolstering het werk van twee personen: ploegmaat Ilombe Mboyo en trainer Victor Fernández.Kage: "Pelé Mboyo vergemakkelijkte mijn integratie in de groep tijdens de winterstop. Of het nu op of naast het veld is, wij verstaan elkaar ongelofelijk goed. Ik ken Pelé sinds mijn vijfde. We speelden samen in de parken van Brussel, bij de jeugd van Anderlecht en hebben dezelfde voetbalcultuur. Met die achtergrond is het dus normaal dat we elkaar blindelings vinden. Pelé is heel intelligent in zijn positionering en loopacties, waardoor het makkelijk samenspelen is.""Maar ook dankzij coach Víctor Fernández, die me veel vertrouwen gaf en me belangrijk maakte op het veld", vervolgt Kage zijn lofzang. "In het algemeen begin ik op de rechterkant als een van de drie offensieve middenvelders. We beschikken over een zodanige vrijheid dat ik van positie mag wisselen als ik dat wens. Op die manier voel ik me ook op mijn best.""Het blijft bizar: ik spreek niet zo veel met Fernández, maar hij maakt indruk. De trainer weet goed wat hij wil en we voelen dat hij veel ervaring heeft. We gaan ook altijd uit van onze eigen sterkte en opteren voor combinatievoetbal. Aan de tegenstander passen we ons nooit aan. Die visie past perfect bij mijn kwaliteiten."