Met amper vijftien punten en een teleurstellende veertiende plaats in het klassement moest Darije Kalezic op de tweede kerstdag absoluut voor een stunt zorgen tegen Club als hij nog zijn vel wilde redden. Dat gebeurde niet en dus stuurde Zulte Waregem vanmiddag een persbericht uit waarin het einde van de samenwerking met de Bosnische trainer wordt aangekondigd.

Gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper: "De beslissing om de samenwerking stop te zetten is niet evident. De voorbije weken hebben we steeds gehoopt dat een kentering nog mogelijk zou zijn, maar met onze huidige plaats in het klassement beseffen we dat er iets moest gebeuren. De ploeg is de afgelopen periode ook absoluut niet gediend geweest door het geluk. Het is zeer jammer dat het zo ver is moeten komen, want ik ben ervan overtuigd dat de trainer en de mens Darije Kalezic heel veel kwaliteiten heeft."

Een opvolger is er nog niet, al zou die er snel moeten komen. "Op 2 januari vertrekt de spelersgroep op stage. Het is de bedoeling dat we op dat moment een nieuwe trainer hebben. We zoeken iemand die de competitie kent en voldoende ervaring heeft. De komende dagen zullen we de verschillende kandidaturen in overweging nemen", aldus Decuyper. Die verder nog meegeeft dat er de komende transferperiode nog versterkingen verwacht mogen worden. Habibou juicht ontslag toe

Habib Habibou is tevreden met het ontslag van Zulte Waregemcaoch Kalezic. "Enfin il est dehors, ils ont compris", twitterde hij. Vrij vertaald: "Eindelijk ligt hij buiten, ze hebben het begrepen." Habibou is wegens disciplinaire redenen al enkele weken persona non grata bij Zulte Waregem en test nu bij een aantal Engelse tweedeklassers. (MS)

Met amper vijftien punten en een teleurstellende veertiende plaats in het klassement moest Darije Kalezic op de tweede kerstdag absoluut voor een stunt zorgen tegen Club als hij nog zijn vel wilde redden. Dat gebeurde niet en dus stuurde Zulte Waregem vanmiddag een persbericht uit waarin het einde van de samenwerking met de Bosnische trainer wordt aangekondigd. Gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper: "De beslissing om de samenwerking stop te zetten is niet evident. De voorbije weken hebben we steeds gehoopt dat een kentering nog mogelijk zou zijn, maar met onze huidige plaats in het klassement beseffen we dat er iets moest gebeuren. De ploeg is de afgelopen periode ook absoluut niet gediend geweest door het geluk. Het is zeer jammer dat het zo ver is moeten komen, want ik ben ervan overtuigd dat de trainer en de mens Darije Kalezic heel veel kwaliteiten heeft." Een opvolger is er nog niet, al zou die er snel moeten komen. "Op 2 januari vertrekt de spelersgroep op stage. Het is de bedoeling dat we op dat moment een nieuwe trainer hebben. We zoeken iemand die de competitie kent en voldoende ervaring heeft. De komende dagen zullen we de verschillende kandidaturen in overweging nemen", aldus Decuyper. Die verder nog meegeeft dat er de komende transferperiode nog versterkingen verwacht mogen worden. Habibou juicht ontslag toe Habib Habibou is tevreden met het ontslag van Zulte Waregemcaoch Kalezic. "Enfin il est dehors, ils ont compris", twitterde hij. Vrij vertaald: "Eindelijk ligt hij buiten, ze hebben het begrepen." Habibou is wegens disciplinaire redenen al enkele weken persona non grata bij Zulte Waregem en test nu bij een aantal Engelse tweedeklassers. (MS)