"Vorig jaar was echt heel zwaar. Een seizoen om snel te vergeten", zegt Kaminski. "Ik voel me geen kampioen, die titel van vorig seizoen is niet van mij. Ik heb maar één match gespeeld in de competitie en twee in de beker. Dat deed elk weekend weer pijn. Het lukte maar niet om mezelf in te prenten dat het al niet slecht was om op de bank te zitten bij Anderlecht."

Hij had het zichzelf veel gemakkelijker kunnen maken door in januari naar Club Brugge te gaan. Wilde hij die overstap zelf maken?

Kaminski: "Ik had vooral zin om te spelen, maar van Anderlecht naar Brugge, dat ligt toch gevoelig. En Anderlecht is al van kinds af mijn club. Toen ik nog een kleine jongen was, droomde ik er al van om hier te spelen. Ik heb nog foto's liggen waarop ik poseer met Olivier Deschacht, Besnik Hasi en Marcin Wasilewski."

Toch liet hij vorig seizoen in elk interview zijn ongenoegen blijken. "Ik wilde gewoon verandering zien in mijn situatie. Vandaag vertelt de coach me dat hij vertrouwen in me heeft, maar vorig jaar had ik het gevoel dat hij me niet in doel durfde te zetten. Mijn ouders waren ook ontgoocheld. Mijn vader was er elk weekend ziek van om me op de bank te zien zitten. Hij praatte zelfs niet meer met me."

Het volledige interview lees je deze week in Sport/Voetbalmagazine.

"Vorig jaar was echt heel zwaar. Een seizoen om snel te vergeten", zegt Kaminski. "Ik voel me geen kampioen, die titel van vorig seizoen is niet van mij. Ik heb maar één match gespeeld in de competitie en twee in de beker. Dat deed elk weekend weer pijn. Het lukte maar niet om mezelf in te prenten dat het al niet slecht was om op de bank te zitten bij Anderlecht."Hij had het zichzelf veel gemakkelijker kunnen maken door in januari naar Club Brugge te gaan. Wilde hij die overstap zelf maken?Kaminski: "Ik had vooral zin om te spelen, maar van Anderlecht naar Brugge, dat ligt toch gevoelig. En Anderlecht is al van kinds af mijn club. Toen ik nog een kleine jongen was, droomde ik er al van om hier te spelen. Ik heb nog foto's liggen waarop ik poseer met Olivier Deschacht, Besnik Hasi en Marcin Wasilewski."Toch liet hij vorig seizoen in elk interview zijn ongenoegen blijken. "Ik wilde gewoon verandering zien in mijn situatie. Vandaag vertelt de coach me dat hij vertrouwen in me heeft, maar vorig jaar had ik het gevoel dat hij me niet in doel durfde te zetten. Mijn ouders waren ook ontgoocheld. Mijn vader was er elk weekend ziek van om me op de bank te zien zitten. Hij praatte zelfs niet meer met me."Het volledige interview lees je deze week in Sport/Voetbalmagazine.