Kaminski verdedigt doel Anderlecht in topper tegen Club Brugge

© Belga

Het doel van Anderlecht wordt in de competitietopper tegen Club Brugge verdedigd door Thomas Kaminski.

Thomas Kaminski krijgt de voorkeur op Davy Roef, zo bevestigde John van den Brom in zijn voorbeschouwing op de wedstrijd. “Silvio Proto is nog niet hersteld van de blessure die hij in Mechelen opliep. Ik heb de keuze tussen Thomas en Davy. Die laatste deed het goed in Mechelen, maar de hiërarchie is nog steeds Silvio op 1, Thomas op 2 en Davy op 3.”

De heenwedstrijd in Jan Breydel eindigde op 22 september op een klinkende 4-0 zege voor Club Brugge. “Wij zaten toen in een slechte periode terwijl alles meezat bij hen”, blikt Van den Brom terug. “Het was toen een moeilijk moment maar wij hebben ons herpakt. Het gevoel revanche te willen nemen, is een van de elementen die ik gebruik in de voorbereiding op de match. Zelfs de spelers hebben het erover. Zij willen tonen wie in eigen huis de baas is. Wij hebben een plan. Dat Thomas in doel staat, is daar onderdeel van.”

Dat Anderlecht na een wekenlange transfersoap naast Gouden Schoen Thorgan Hazard greep, moet de club “aanvaarden”, zo stelt de coach van de uittredende kampioen. “Je moet je erbij neerleggen. Het ligt

niet aan ons. Herman Van Holsbeeck heeft al het mogelijke gedaan.”

‘Plan B’

Wordt Steven Defour het “plan-B”? “Elke profclub heeft een plan-B”, zegt van den Brom. “Wie ook de speler is of vanwaar hij komt, wat telt is dat hij onmiddellijk in de groep kan worden opgenomen. Maar ik heb ook altijd gezegd dat ik ook zonder nieuwe speler onze doelen kan verwezelijken met de huidige groep. Maar om nog vooruitgang te boeken, kunnen we een controlerende speler of een bijkomende aanvaller wel gebruiken.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content