Club Brugge mag zijn landstitel zondag vieren met 500 supporters tijdens de slotmatch tegen KRC Genk in het Jan Breydelstadion. De federale ministers van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid hebben het licht op groen gezet voor de organisatie van een coronaproof testevent, bevestigen de kabinetten van Vlaams minister van Sport Ben Weyts en van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

Het kabinet van minister Weyts bouwde het dossier mee op met Club Brugge en gaf eerder al groen licht voor de organisatie van een testevent, net als de Brugse politie. Maar de definitieve goedkeuring voor dat soort evenementen zit federaal. Daar heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vrijdag een positief advies afgeleverd, nadat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) dat gisteren/donderdag al had gedaan.

Concreet krijgt Club de toestemming om zondag, tijdens de slotmatch van het seizoen tegen KRC Genk, tot vijfhonderd supporters te ontvangen in het Jan Breydelstadion. Zo'n testevent gaat gepaard met protocollen rond onder meer afstand en mondmaskers. Of en hoe Club Brugge de slotmatch concreet wil organiseren, is nog niet duidelijk.

Blauw-zwart werd gisteren/woensdag voor de zeventiende keer landskampioen na een 3-3 gelijkspel op het veld van Anderlecht. Dat leidde woensdagavond al tot feesttaferelen in de buurt van het Jan Breydelstadion.

Club Brugge mag zijn landstitel zondag vieren met 500 supporters tijdens de slotmatch tegen KRC Genk in het Jan Breydelstadion. De federale ministers van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid hebben het licht op groen gezet voor de organisatie van een coronaproof testevent, bevestigen de kabinetten van Vlaams minister van Sport Ben Weyts en van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.Het kabinet van minister Weyts bouwde het dossier mee op met Club Brugge en gaf eerder al groen licht voor de organisatie van een testevent, net als de Brugse politie. Maar de definitieve goedkeuring voor dat soort evenementen zit federaal. Daar heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vrijdag een positief advies afgeleverd, nadat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) dat gisteren/donderdag al had gedaan. Concreet krijgt Club de toestemming om zondag, tijdens de slotmatch van het seizoen tegen KRC Genk, tot vijfhonderd supporters te ontvangen in het Jan Breydelstadion. Zo'n testevent gaat gepaard met protocollen rond onder meer afstand en mondmaskers. Of en hoe Club Brugge de slotmatch concreet wil organiseren, is nog niet duidelijk. Blauw-zwart werd gisteren/woensdag voor de zeventiende keer landskampioen na een 3-3 gelijkspel op het veld van Anderlecht. Dat leidde woensdagavond al tot feesttaferelen in de buurt van het Jan Breydelstadion.