'We willen niet tweemaal op dezelfde locatie vieren, dat zou de supporters een déja-vu-gevoel geven', zegt De Witte.

Mathematisch is KAA Gent al kampioen, maar zondag speelt het zijn laatste match van het seizoen tegen Anderlecht. De wedstrijd zou op groot scherm vertoond worden in de Ghelamco Arena, waarna in het stadion een feest zou volgen met de spelers na hun terugkeer uit Brussel. Dat scenario wordt nu gewijzigd.

'Tot donderdag waren we in de onwetendheid of we kampioen zouden spelen', zegt De Witte. 'Nu het definitief is dat we kampioen zijn, hebben we de optie genomen om de spelers toch te ontvangen in de Gentse binnenstad.'

De spelers zullen met bootjes worden aangevoerd van aan het oude justitiepaleis aan het Koophandelsplein richting Gras- en Korenlei. Nadien worden ze gehuldigd op het Emile Braunplein. 'De ceremonie zal ongeveer een uur duren', zegt De Witte. 'Ongeveer vanaf 18 uur kan men ook de spelers volgen op het grote scherm na hun aankomst uit Anderlecht.'

Voor de Gentse politie een wijziging zonder veel gevolgen. 'Voor ons verandert er niet veel, want manschappen waren voldoende voorzien', zegt woordvoerder Manuel Mugica Gonzalez.

'We willen niet tweemaal op dezelfde locatie vieren, dat zou de supporters een déja-vu-gevoel geven', zegt De Witte.Mathematisch is KAA Gent al kampioen, maar zondag speelt het zijn laatste match van het seizoen tegen Anderlecht. De wedstrijd zou op groot scherm vertoond worden in de Ghelamco Arena, waarna in het stadion een feest zou volgen met de spelers na hun terugkeer uit Brussel. Dat scenario wordt nu gewijzigd. 'Tot donderdag waren we in de onwetendheid of we kampioen zouden spelen', zegt De Witte. 'Nu het definitief is dat we kampioen zijn, hebben we de optie genomen om de spelers toch te ontvangen in de Gentse binnenstad.' De spelers zullen met bootjes worden aangevoerd van aan het oude justitiepaleis aan het Koophandelsplein richting Gras- en Korenlei. Nadien worden ze gehuldigd op het Emile Braunplein. 'De ceremonie zal ongeveer een uur duren', zegt De Witte. 'Ongeveer vanaf 18 uur kan men ook de spelers volgen op het grote scherm na hun aankomst uit Anderlecht.' Voor de Gentse politie een wijziging zonder veel gevolgen. 'Voor ons verandert er niet veel, want manschappen waren voldoende voorzien', zegt woordvoerder Manuel Mugica Gonzalez.