Kan Anderlecht CL-kater doorspoelen tegen AA Gent?

© Belga

Met Standard – Racing Genk en AA Gent – Anderlecht staan er op de negentiende speeldag in de Jupiler Pro League twee toppers op het programma.

Met Standard – Racing Genk en AA Gent – Anderlecht staan er op de negentiende speeldag in de Jupiler Pro League twee toppers op het programma.
Landskampioen RSC Anderlecht moet de 3-1 nederlaag in en tegen Olympiacos en de schamele 1 op 18 in de Champions League proberen door te spoelen. Maar paars-wit krijgt met AA Gent in de Ghelamco Arena allesbehalve een hapklare brok voorgeschoteld. Na een desastreus seizoensbegin zijn de Buffalo’s onder Mircea Rednic na een twaalf op twaalf immers opgeschoven naar de achtste plaats in de stand.

Anderlecht kan bovenin het klassement een goede zaak doen, aangezien competitieleider Standard en Bekerwinnaar Racing Genk het tegen elkaar opnemen. Beide clubs zijn op zoek naar eerherstel na de vorige speeldag. Genk kreeg toen op eigen veld tegen Lokeren (0-2) een les in efficiëntie, terwijl Standard een scoreloos gelijkspel moest toestaan na een tumultueuze wedstrijd op OHL.

Club Brugge staat voor de altijd lastige verplaatsing naar Charleroi. Zulte Waregem wil dan weer aan de Gaverbeek tegen Lierse revanche nemen voor de Europese uitschakeling.

Zaterdag nemen Lokeren en KV Kortrijk het tegen elkaar op in een rechtstreeks duel om de zesde plaats. Oud-Heverlee Leuven ontvangt op Den Dreef KV Oostende, dat ‘operatie redding’ succesvol lijkt te hebben ingezet. KV Mechelen doet er best aan de drie punten thuis te houden tegen Waasland-Beveren. Rode lantaarn Bergen gaat op bezoek bij Cercle Brugge. (Belga/INM)
De stand in de Jupiler Pro League na achttien speeldagen:

1.Standard
2.Club Brugge
3.RSC Anderlecht
4.Zulte Waregem
5.Racing Genk
6.Lokeren
7.KV Kortrijk
8.AA Gent
9.Cercle Brugge
10.SP Charleroi
11.KV Oostende
12.Lierse
13.KV Mechelen
14.OH Leuven
15.Waasland-Beveren
16.Bergen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content