De krant De Tijd schrijft dat de raad van bestuur van RSC Anderlecht deze namiddag unaniem het voorstel goedkeurde om toch te gaan spelen in het nieuwe stadion op parking C van de Heizel.

In een persbericht houdt Paars-wit het erop dat 'de raad van bestuur is samengekomen, nota heeft genomen van constructieve punten en het management heeft opgedragen om de punten te verhelderen en op te volgen.' De club onthoudt zich verder van alle commentaar.

Huurprijs

Het was met enige fierheid dat eind juni de plannen voor het Eurostadion voorgesteld werden door de betrokken partijen. Ghelamco/BAM zou optreden als bouwheer en er was een akkoord onder opschortende voorwaarden met Anderlecht, dat voor een periode van 30 jaar hoofdhuurder van het stadion zou worden. Jaarlijks zou er dus een stevige huurprijs betaald moeten worden.

Een officiële huurprijs werd nooit meegedeeld, maar sommige bronnen spreken van 10 miljoen euro per jaar - en net daar lijkt het schoentje te knellen, ook al beloofde de stad Brussel eerder al tussen te komen in de kosten.

Een kleine maand geleden verraste Anderlecht dan met de mededeling dat 'het huidige project omtrent het Eurostadion niet meer verzoenbaar is met de visie op de verdere ontwikkeling op lange termijn van de club'. Dat betekende echter niet dat paars-wit de plannen om vanaf juli 2019 in het Eurostadion te spelen, definitief aan de kant schoof, klonk het toen.

Intussen is er onderhandeld tussen beide partijen en lijkt het water dus iets minder diep. (Belga/KVDA)

De krant De Tijd schrijft dat de raad van bestuur van RSC Anderlecht deze namiddag unaniem het voorstel goedkeurde om toch te gaan spelen in het nieuwe stadion op parking C van de Heizel.In een persbericht houdt Paars-wit het erop dat 'de raad van bestuur is samengekomen, nota heeft genomen van constructieve punten en het management heeft opgedragen om de punten te verhelderen en op te volgen.' De club onthoudt zich verder van alle commentaar. Het was met enige fierheid dat eind juni de plannen voor het Eurostadion voorgesteld werden door de betrokken partijen. Ghelamco/BAM zou optreden als bouwheer en er was een akkoord onder opschortende voorwaarden met Anderlecht, dat voor een periode van 30 jaar hoofdhuurder van het stadion zou worden. Jaarlijks zou er dus een stevige huurprijs betaald moeten worden. Een officiële huurprijs werd nooit meegedeeld, maar sommige bronnen spreken van 10 miljoen euro per jaar - en net daar lijkt het schoentje te knellen, ook al beloofde de stad Brussel eerder al tussen te komen in de kosten. Een kleine maand geleden verraste Anderlecht dan met de mededeling dat 'het huidige project omtrent het Eurostadion niet meer verzoenbaar is met de visie op de verdere ontwikkeling op lange termijn van de club'. Dat betekende echter niet dat paars-wit de plannen om vanaf juli 2019 in het Eurostadion te spelen, definitief aan de kant schoof, klonk het toen. Intussen is er onderhandeld tussen beide partijen en lijkt het water dus iets minder diep. (Belga/KVDA)