Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

De Kansspelcommissie heeft haar conclusies doorgespeeld aan het parket van Gent, dat moet beslissen wat er met het dossier zal gebeuren: seponeren of Deschacht voor een strafrechter brengen.

Omdat er geen aanwijzingen zijn dat Olivier Deschacht ook geld inzette op verlies, wil de Kansspelcommissie Deschacht niet voor de rechter brengen. Ze adviseert een tussenoplossing.

Boete

"Met respect voor de rechten van de verdediging, hebben wij het parket gevraagd om het dossier aan ons over te maken", zegt voorzitter Etienne Marique. Als het parket dat advies volgt, wil de commissie Deschacht een boete opleggen "die iets hoger is dan 25.000 euro". Dat is ook de som die eind oktober voorgesteld zal worden aan de drie andere profs die op eigen wedstrijden hebben gegokt.

"Tegelijk willen we samen met justitieminister Koen Geens, de Pro League en de vergunde wedoperatoren nagaan hoe we het wedden op eigen wedstrijden door topsporters kunnen bestrijden", zegt Marique. "Het zou positief zijn dat de personen van wie is vastgesteld dat ze een norm overschreden hebben, hieraan meewerken."

(Belga/RR)

Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg. De Kansspelcommissie heeft haar conclusies doorgespeeld aan het parket van Gent, dat moet beslissen wat er met het dossier zal gebeuren: seponeren of Deschacht voor een strafrechter brengen.Omdat er geen aanwijzingen zijn dat Olivier Deschacht ook geld inzette op verlies, wil de Kansspelcommissie Deschacht niet voor de rechter brengen. Ze adviseert een tussenoplossing. "Met respect voor de rechten van de verdediging, hebben wij het parket gevraagd om het dossier aan ons over te maken", zegt voorzitter Etienne Marique. Als het parket dat advies volgt, wil de commissie Deschacht een boete opleggen "die iets hoger is dan 25.000 euro". Dat is ook de som die eind oktober voorgesteld zal worden aan de drie andere profs die op eigen wedstrijden hebben gegokt. "Tegelijk willen we samen met justitieminister Koen Geens, de Pro League en de vergunde wedoperatoren nagaan hoe we het wedden op eigen wedstrijden door topsporters kunnen bestrijden", zegt Marique. "Het zou positief zijn dat de personen van wie is vastgesteld dat ze een norm overschreden hebben, hieraan meewerken."(Belga/RR)