Kanu komt deze week in Sport/Voetbalmagazine aan het woord: "Die kapiteinsband was een leuke verrassing. Natuurlijk was Lucas Biglia er in de eerste oefenmatchen niet bij, maar toch geloofde ik mijn oren niet toen John van den Brom de kleedkamer binnenkwam en zei: 'Jij zal mijn kapitein zijn.' Ik vroeg hem: 'Bent u daar zeker van? Normaal gezien is die armband voor Silvio Proto of Olivier Deschacht.' Hij antwoordde: 'Neen, ik geef die verantwoordelijkheid aan jou.'"

Het klikt tussen hem en de nieuwe trainer John van den Brom: "Ja, het is een heel andere trainer dan Ariël Jacobs. Hij is heel open, hij wil dat we voetballen en liefst offensief. Dat staat me wel aan."

"Sinds de eerste trainingen werkten we al met de bal. Ik voel me als een vis in het water en ik ben niet de enige. Ik voel dat er een grote solidariteit is in de groep wat de trainer betreft. Aan vertrekken denk ik dus helemaal niet meer. Hier zit een nieuwe Kanu."

Gemengde gevoelens onder Ariël Jacobs

In de vier vorige jaren beleefde Kanu veel ups en downs. Over zijn verstandhouding met Jacobs zegt Kanu het volgende: "Ik heb het gevoel dat hij nooit vertrouwen heeft gehad in mijn werk. Ik had de indruk dat ik hard trainde, maar blijkbaar deelde hij die mening niet. Hij vond dat ik er met mijn hoofd niet bij was."

"Nu, helemaal fout was dat niet. De gezondheidstoestand van mijn moeder hield me bezig en ik had soms moeite om me te concentreren op mijn spel. Godzijdank heb ik de kracht gevonden om terug te vechten."

"Na de winter ben ik nog harder gaan werken. Zes maanden lang heb ik fysiek afgezien bij Mario Innaurato. Maar dan nog heb ik geduld moeten oefenen. Ik stelde namelijk vast dat er voor mij niks veranderde. Op den duur werd ik gelaten: ik vroeg me af waarom ik nog inspanningen deed aangezien het toch altijd dezelfde elf waren die speelden."

Pas op het eind van vorig seizoen bracht de Braziliaan echt rendement. "In de tweede match van de play-offs is de déclic er dan toch gekomen", gaat Kanu verder. "Jacobs heeft me toen een kans gegeven. Die heb ik met beide handen gegrepen. Ik had zes maanden niet gespeeld en die play-offwedstrijden hebben dan alles veranderd. Zo heb ik nog een actieve bijdrage kunnen leveren aan het behalen van de titel." (DDV)

Kanu komt deze week in Sport/Voetbalmagazine aan het woord: "Die kapiteinsband was een leuke verrassing. Natuurlijk was Lucas Biglia er in de eerste oefenmatchen niet bij, maar toch geloofde ik mijn oren niet toen John van den Brom de kleedkamer binnenkwam en zei: 'Jij zal mijn kapitein zijn.' Ik vroeg hem: 'Bent u daar zeker van? Normaal gezien is die armband voor Silvio Proto of Olivier Deschacht.' Hij antwoordde: 'Neen, ik geef die verantwoordelijkheid aan jou.'"Het klikt tussen hem en de nieuwe trainer John van den Brom: "Ja, het is een heel andere trainer dan Ariël Jacobs. Hij is heel open, hij wil dat we voetballen en liefst offensief. Dat staat me wel aan." "Sinds de eerste trainingen werkten we al met de bal. Ik voel me als een vis in het water en ik ben niet de enige. Ik voel dat er een grote solidariteit is in de groep wat de trainer betreft. Aan vertrekken denk ik dus helemaal niet meer. Hier zit een nieuwe Kanu."Gemengde gevoelens onder Ariël JacobsIn de vier vorige jaren beleefde Kanu veel ups en downs. Over zijn verstandhouding met Jacobs zegt Kanu het volgende: "Ik heb het gevoel dat hij nooit vertrouwen heeft gehad in mijn werk. Ik had de indruk dat ik hard trainde, maar blijkbaar deelde hij die mening niet. Hij vond dat ik er met mijn hoofd niet bij was." "Nu, helemaal fout was dat niet. De gezondheidstoestand van mijn moeder hield me bezig en ik had soms moeite om me te concentreren op mijn spel. Godzijdank heb ik de kracht gevonden om terug te vechten." "Na de winter ben ik nog harder gaan werken. Zes maanden lang heb ik fysiek afgezien bij Mario Innaurato. Maar dan nog heb ik geduld moeten oefenen. Ik stelde namelijk vast dat er voor mij niks veranderde. Op den duur werd ik gelaten: ik vroeg me af waarom ik nog inspanningen deed aangezien het toch altijd dezelfde elf waren die speelden."Pas op het eind van vorig seizoen bracht de Braziliaan echt rendement. "In de tweede match van de play-offs is de déclic er dan toch gekomen", gaat Kanu verder. "Jacobs heeft me toen een kans gegeven. Die heb ik met beide handen gegrepen. Ik had zes maanden niet gespeeld en die play-offwedstrijden hebben dan alles veranderd. Zo heb ik nog een actieve bijdrage kunnen leveren aan het behalen van de titel." (DDV)