Sinds kort kan de verdediging van Standard weer rekenen op Kanu. Toeval of niet: sindsdien pakken de Rouches minder goals en meer punten. In Sport/Voetbalmagazine geeft de Braziliaan een uitgebreid interview, hier alvast enkele passages...

Volgens Kanu lag het probleem van Standard in de eerste competitiehelft vooral in de attitude. "Sinds ik in België ben, heb ik gemerkt dat er hier wel vaak de nadruk wordt gelegd op het tactische aspect, maar dat er ook te weinig op het technische vlak wordt getraind. Het is nochtans belangrijk om bepaalde zaken vaak te herhalen."

"Beira Mar is een veel kleinere club dan Standard, maar ik kan je verzekeren dat we daar veel harder wilden winnen. Twee verlieswedstrijden op rij, dat was gewoon ondenkbaar. We deden er dan ook alles aan om dat te vermijden."

"Bij Standard wordt er niet genoeg gediscussieerd op training. We kunnen wel zeggen dat we het beste van onszelf geven, maar dat is niet waar. De club heeft nood aan iemand die orde op zaken stelt. En als de spelers dat zelf niet kunnen, moet er een trainer komen die dat kan. Jans heeft wat dat betreft de spelersgroep iets te veel vertrouwen gegeven. Het ontbrak hem aan gezonde agressiviteit."

Gebrek aan leidersfiguren

De supporters wijzen vooral voorzitter Duchâtelet en sportief directeur De Sart met de vinger. Kanu: "Het is niet aan mij om schuldigen aan te wijzen. Het vertrek van Luciano D'Onofrio is een zware klap geweest voor Standard. Sinds hij weg is, hebben we niemand meer binnen de club die het voetbalwereldje van binnen en van buiten kent. De voorzitter weet dat ook, maar het is natuurlijk altijd makkelijker om een of twee schuldigen aan te duiden in plaats van 25."

"Ik stel wel vast dat er van de tien transfers slechts één in de basis staat, Eiji Kawashima. Dat is ontegensprekelijk een probleem. Dat betekent dat niemand zich echt al in de ploeg heeft weten te werken. Wiens schuld dat is? Dat is geen vraag die ik moet beantwoorden. Onze ploeg is nog jong en heeft geen echte leidersfiguren. Kijk naar onze aanval, dat zijn allemaal tieners." (PS)

Sinds kort kan de verdediging van Standard weer rekenen op Kanu. Toeval of niet: sindsdien pakken de Rouches minder goals en meer punten. In Sport/Voetbalmagazine geeft de Braziliaan een uitgebreid interview, hier alvast enkele passages... Volgens Kanu lag het probleem van Standard in de eerste competitiehelft vooral in de attitude. "Sinds ik in België ben, heb ik gemerkt dat er hier wel vaak de nadruk wordt gelegd op het tactische aspect, maar dat er ook te weinig op het technische vlak wordt getraind. Het is nochtans belangrijk om bepaalde zaken vaak te herhalen." "Beira Mar is een veel kleinere club dan Standard, maar ik kan je verzekeren dat we daar veel harder wilden winnen. Twee verlieswedstrijden op rij, dat was gewoon ondenkbaar. We deden er dan ook alles aan om dat te vermijden.""Bij Standard wordt er niet genoeg gediscussieerd op training. We kunnen wel zeggen dat we het beste van onszelf geven, maar dat is niet waar. De club heeft nood aan iemand die orde op zaken stelt. En als de spelers dat zelf niet kunnen, moet er een trainer komen die dat kan. Jans heeft wat dat betreft de spelersgroep iets te veel vertrouwen gegeven. Het ontbrak hem aan gezonde agressiviteit."Gebrek aan leidersfigurenDe supporters wijzen vooral voorzitter Duchâtelet en sportief directeur De Sart met de vinger. Kanu: "Het is niet aan mij om schuldigen aan te wijzen. Het vertrek van Luciano D'Onofrio is een zware klap geweest voor Standard. Sinds hij weg is, hebben we niemand meer binnen de club die het voetbalwereldje van binnen en van buiten kent. De voorzitter weet dat ook, maar het is natuurlijk altijd makkelijker om een of twee schuldigen aan te duiden in plaats van 25.""Ik stel wel vast dat er van de tien transfers slechts één in de basis staat, Eiji Kawashima. Dat is ontegensprekelijk een probleem. Dat betekent dat niemand zich echt al in de ploeg heeft weten te werken. Wiens schuld dat is? Dat is geen vraag die ik moet beantwoorden. Onze ploeg is nog jong en heeft geen echte leidersfiguren. Kijk naar onze aanval, dat zijn allemaal tieners." (PS)