Karel D'Haene was er vier jaar geleden bij toen Zulte Waregem tot de laatste speeldag meestreed voor de titel. Is de huidige ploeg tot eenzelfde huzarenstukje in staat? Of is dit zelfs een nog betere ploeg dan toen? Dhaene in Sport/Voetbalmagazine: "Dat weet ik niet. Het echte rastalent van Thorgan Hazard is er nu niet natuurlijk en de genialiteit van Franck Berrier bij momenten evenmin. Wat er wel meer is dan toen, is het geloof dat er iets kan. De spelers die er vier jaar geleden al waren, weten: in een seizoen waarin je in de flow zit, kan alles. Toen was dat minder het geval."

"Toen we halverwege de competitie tweede stonden, was het gevoel: wauw, wat gebeurt er nu?! En: we moeten ervan genieten zolang het duurt. We dachten: als we in play-off 1 geraken, is ons seizoen al gelukt, ook omdat we het jaar daarvoor lang tegen de degradatie hadden moeten vechten. Het besef dat we voor de titel konden meedoen, is pas op het einde gekomen. Dus op de vraag of ze kampioen kunnen worden, antwoord ik 'ja', al zullen ze het daar misschien niet graag horen. (lacht) Maar de vraag is ook: wat gebeurt er in de winterstop? Kunnen ze deze ploeg samenhouden?"

Smolders: "Dat is wel de moeilijkste stap om te zetten, denk ik, als subtopper in die positie zeggen: laat ze maar komen, we zullen het zelf proberen te doen. Het is een heel andere insteek dan: ons doel is al bereikt, we zien wel wat er nog komt. Maar ik vind wel dat ze voldoende winnaars in de ploeg hebben. Ervaren mannen als Mbaye, Lepoint, De fauw en Derijck, dat zijn gasten op wie je kunt bouwen en die er elke match hun kop voor leggen. Dat is absoluut noodzakelijk om stappen te kunnen zetten."

Lees het volledige interview met Karel D'Haene en Tim Smolders in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 5 oktober.

Karel D'Haene was er vier jaar geleden bij toen Zulte Waregem tot de laatste speeldag meestreed voor de titel. Is de huidige ploeg tot eenzelfde huzarenstukje in staat? Of is dit zelfs een nog betere ploeg dan toen? Dhaene in Sport/Voetbalmagazine: "Dat weet ik niet. Het echte rastalent van Thorgan Hazard is er nu niet natuurlijk en de genialiteit van Franck Berrier bij momenten evenmin. Wat er wel meer is dan toen, is het geloof dat er iets kan. De spelers die er vier jaar geleden al waren, weten: in een seizoen waarin je in de flow zit, kan alles. Toen was dat minder het geval.""Toen we halverwege de competitie tweede stonden, was het gevoel: wauw, wat gebeurt er nu?! En: we moeten ervan genieten zolang het duurt. We dachten: als we in play-off 1 geraken, is ons seizoen al gelukt, ook omdat we het jaar daarvoor lang tegen de degradatie hadden moeten vechten. Het besef dat we voor de titel konden meedoen, is pas op het einde gekomen. Dus op de vraag of ze kampioen kunnen worden, antwoord ik 'ja', al zullen ze het daar misschien niet graag horen. (lacht) Maar de vraag is ook: wat gebeurt er in de winterstop? Kunnen ze deze ploeg samenhouden?"Smolders: "Dat is wel de moeilijkste stap om te zetten, denk ik, als subtopper in die positie zeggen: laat ze maar komen, we zullen het zelf proberen te doen. Het is een heel andere insteek dan: ons doel is al bereikt, we zien wel wat er nog komt. Maar ik vind wel dat ze voldoende winnaars in de ploeg hebben. Ervaren mannen als Mbaye, Lepoint, De fauw en Derijck, dat zijn gasten op wie je kunt bouwen en die er elke match hun kop voor leggen. Dat is absoluut noodzakelijk om stappen te kunnen zetten."Lees het volledige interview met Karel D'Haene en Tim Smolders in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 5 oktober.