Afgelopen weekend maakte de Japanse international zijn debuut voor Standard. Bij de Rouches zijn ze al onder de indruk van de gretigheid en de mentale ingesteldheid van Kawashima. "Hij is explosief, krachtig, heeft een uitstekende traptechniek, maar er zijn nog een aantal werkpunten", zegt keepertrainer Eric Deleu.

"Het is niet mijn bedoeling om een 29-jarige keeper te zeggen hoe hij een bal moet vastnemen, of hem urenlang af te beulen op training. Dat heeft hij al gans zijn carrière gedaan. Om te verbeteren heeft hij iets anders nodig, maar ik ga hier zijn mindere punten niet uit de doeken doen, we gaan eraan werken."

Progressie

Eén werkpunt wordt alvast Kawashima's positiespel: een werkpunt voor veel keepers in België, vindt Deleu. "Als je een doelman vraagt waarom hij op een bepaalde plaats staat, weten de meesten dat niet. Terwijl het altijd gaat om een driehoeksysteem, tussen de bal en de twee palen."

Deleu is overtuigd dat Kawashima ondanks zijn leeftijd nog flink wat progressie kan maken. "Omdat hij daar ook voor open staat. Het is iemand die elke dag beter wil worden. Hij zal echter de sportieve strijd met Anthony moeten aangaan. De intrinsieke kwaliteiten van Moris en de onvoorstelbare mentaliteit van Kawa kunnen er alleen maar voor zorgen dat ze beiden beter worden." (GF)

Afgelopen weekend maakte de Japanse international zijn debuut voor Standard. Bij de Rouches zijn ze al onder de indruk van de gretigheid en de mentale ingesteldheid van Kawashima. "Hij is explosief, krachtig, heeft een uitstekende traptechniek, maar er zijn nog een aantal werkpunten", zegt keepertrainer Eric Deleu. "Het is niet mijn bedoeling om een 29-jarige keeper te zeggen hoe hij een bal moet vastnemen, of hem urenlang af te beulen op training. Dat heeft hij al gans zijn carrière gedaan. Om te verbeteren heeft hij iets anders nodig, maar ik ga hier zijn mindere punten niet uit de doeken doen, we gaan eraan werken." ProgressieEén werkpunt wordt alvast Kawashima's positiespel: een werkpunt voor veel keepers in België, vindt Deleu. "Als je een doelman vraagt waarom hij op een bepaalde plaats staat, weten de meesten dat niet. Terwijl het altijd gaat om een driehoeksysteem, tussen de bal en de twee palen." Deleu is overtuigd dat Kawashima ondanks zijn leeftijd nog flink wat progressie kan maken. "Omdat hij daar ook voor open staat. Het is iemand die elke dag beter wil worden. Hij zal echter de sportieve strijd met Anthony moeten aangaan. De intrinsieke kwaliteiten van Moris en de onvoorstelbare mentaliteit van Kawa kunnen er alleen maar voor zorgen dat ze beiden beter worden." (GF)