Dat maakte de Raad van Bestuur van de KBVB na urenlang vergaderen bekend op een persconferentie in Brussel.

Vorige week dinsdag maakte de KBVB bekend dat Frank De Bleeckere niet langer aan de slag is als Talent & Elite Referee Manager. Dat zorgde voor veel tumult binnen de Raad van Bestuur, maar na een 'serene' vergadering van meer dan vier uur bestendigt de KBVB het ontslag.

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker gaf ook duidelijkheid over de toekomst van Paul Allaerts bij de KBVB. De voormalige voetbalscheidsrechter werd dinsdag voor de vergadering van de Raad van Bestuur uitgenodigd om zijn visie te delen. Die besliste daarop om het takenpakket van Allaerts te halveren van twee naar vier functies. Hij blijft aan het hoofd staan van de Belgische arbitrage en zal ook de sporttechnische afdeling leiden. Het beheer van het competitiedepartement en de taak om te zorgen voor de omkadering van de Rode Duivels worden hem ontnomen.

Op de persconferentie in de Houba de Stroperlaan was bij wijze van symboliek de voltallige Raad van Bestuur aanwezig. 'We willen de rangen sluiten en samenwerken voor een betere operationele werking van de KBVB', aldus De Keersmaecker. Hij gaf wel toe dat er stemmingen nodig waren om bepaalde knopen door te hakken. (Belga/KVDA)

Dat maakte de Raad van Bestuur van de KBVB na urenlang vergaderen bekend op een persconferentie in Brussel.Vorige week dinsdag maakte de KBVB bekend dat Frank De Bleeckere niet langer aan de slag is als Talent & Elite Referee Manager. Dat zorgde voor veel tumult binnen de Raad van Bestuur, maar na een 'serene' vergadering van meer dan vier uur bestendigt de KBVB het ontslag. Bondsvoorzitter François De Keersmaecker gaf ook duidelijkheid over de toekomst van Paul Allaerts bij de KBVB. De voormalige voetbalscheidsrechter werd dinsdag voor de vergadering van de Raad van Bestuur uitgenodigd om zijn visie te delen. Die besliste daarop om het takenpakket van Allaerts te halveren van twee naar vier functies. Hij blijft aan het hoofd staan van de Belgische arbitrage en zal ook de sporttechnische afdeling leiden. Het beheer van het competitiedepartement en de taak om te zorgen voor de omkadering van de Rode Duivels worden hem ontnomen. Op de persconferentie in de Houba de Stroperlaan was bij wijze van symboliek de voltallige Raad van Bestuur aanwezig. 'We willen de rangen sluiten en samenwerken voor een betere operationele werking van de KBVB', aldus De Keersmaecker. Hij gaf wel toe dat er stemmingen nodig waren om bepaalde knopen door te hakken. (Belga/KVDA)