"Ik heb al een gesprek gehad met Alexander De Croo om voetbal en ontwikkelingssamenwerking te integreren", aldus Van Puyvelde in Sport/Voetbalmagazine. "Wij moeten mee kunnen op handelsmissies, Tubeke moet ons center of excellence worden, ons laboratorium. This is Belgium. Wij gaan ons verkopen, het moet opbrengen. We hebben een prachtig product, dat zo mooi is, dat trainers weten dat ze er iets kunnen mee doen. Dat heb ik gemerkt tijdens de sollicitaties na het EK. Wij zijn onze stempel aan het drukken en daar moeten we ons veel meer bewust van zijn. Ik schrok enorm van de kwaliteit van de mensen die zich aanboden om bondscoach te worden. Van de manier waarop ze onze nationale ploeg bekeken. Vanuit een Belgisch perspectief is dat niet logisch, vanuit een internationaal wel. We hadden echt kwaliteit om uit te kiezen."

Op welke basis selecteer je dan een winnaar? Van Puyvelde: "Generatiemanagement, individuele aanpak, drang naar de perfecte omkadering op de korte termijn en vooral de passie om het te willen doen. Dat topproduct dat we hebben moet met passie maar ook zo professioneel mogelijk worden ontwikkeld. Een garantie dat het straks gaat slagen hebben we niet. Maar we gaan het toch proberen."

Lees het volledige interview met Chris Van Puyvelde in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 31 augustus.

"Ik heb al een gesprek gehad met Alexander De Croo om voetbal en ontwikkelingssamenwerking te integreren", aldus Van Puyvelde in Sport/Voetbalmagazine. "Wij moeten mee kunnen op handelsmissies, Tubeke moet ons center of excellence worden, ons laboratorium. This is Belgium. Wij gaan ons verkopen, het moet opbrengen. We hebben een prachtig product, dat zo mooi is, dat trainers weten dat ze er iets kunnen mee doen. Dat heb ik gemerkt tijdens de sollicitaties na het EK. Wij zijn onze stempel aan het drukken en daar moeten we ons veel meer bewust van zijn. Ik schrok enorm van de kwaliteit van de mensen die zich aanboden om bondscoach te worden. Van de manier waarop ze onze nationale ploeg bekeken. Vanuit een Belgisch perspectief is dat niet logisch, vanuit een internationaal wel. We hadden echt kwaliteit om uit te kiezen."Op welke basis selecteer je dan een winnaar? Van Puyvelde: "Generatiemanagement, individuele aanpak, drang naar de perfecte omkadering op de korte termijn en vooral de passie om het te willen doen. Dat topproduct dat we hebben moet met passie maar ook zo professioneel mogelijk worden ontwikkeld. Een garantie dat het straks gaat slagen hebben we niet. Maar we gaan het toch proberen."Lees het volledige interview met Chris Van Puyvelde in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 31 augustus.