De donkere wolken pakken steeds meer samen boven Daknam. Lokeren heeft de degradatie uit de Jupiler Pro League en de overname door Louis de Vries deze zomer slecht verteerd. Bovenop financiële onzekerheid loopt het ook sportief voor geen meter bij de Waaslanders, die veroordeeld zijn tot de play-downs in 1B. De verliezer daarvan zakt naar het amateurvoetbal.

Mogelijk moeten die zelfs niet meer afgewerkt worden, want Lokeren riskeert geschorst te worden door de KBVB met mogelijke forfaitnederlagen tot gevolg. De reden daarvoor is een openstaande rekening bij de Belgische voetbalbond en Voetbal Vlaanderen. Lokeren werd per aangetekend schrijven aangemaand om zijn schulden in te lossen, maar dat is voorlopig zonder resultaat. Lokeren heeft volgens het bondsreglement zeven dagen de tijd.

Indien er geen betaling volgt voor woensdag 11 maart kan de voetbalbond op zijn eerstkomende raad van bestuur beslissen om de club te schorsen en zelfs de schrapping voor te leggen op de Algemene Vergadering in juni. Indien de Raad van Bestuur effectief overgaat tot schorsing, verliest Lokeren zijn overige wedstrijden met forfaitcijfers.

Intussen verschenen spelers en trainers donderdagvoormiddag nog steeds niet op het Lokerse oefenveld. Als voorzitter Louis de Vries niet met financiële middelen op de proppen komt, trainen zij niet meer. Het geloof in een goede afloop is allang weg. De kans is dus groot dat Sporting Lokeren zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft op vrijdag 28 februari tegen Beerschot. De club met stamnummer 282 zou dan net geen vijftig jaar oud geworden zijn, na de fusie op 22 juni 1970 tussen Racing en Standaard Lokeren.

De donkere wolken pakken steeds meer samen boven Daknam. Lokeren heeft de degradatie uit de Jupiler Pro League en de overname door Louis de Vries deze zomer slecht verteerd. Bovenop financiële onzekerheid loopt het ook sportief voor geen meter bij de Waaslanders, die veroordeeld zijn tot de play-downs in 1B. De verliezer daarvan zakt naar het amateurvoetbal. Mogelijk moeten die zelfs niet meer afgewerkt worden, want Lokeren riskeert geschorst te worden door de KBVB met mogelijke forfaitnederlagen tot gevolg. De reden daarvoor is een openstaande rekening bij de Belgische voetbalbond en Voetbal Vlaanderen. Lokeren werd per aangetekend schrijven aangemaand om zijn schulden in te lossen, maar dat is voorlopig zonder resultaat. Lokeren heeft volgens het bondsreglement zeven dagen de tijd. Indien er geen betaling volgt voor woensdag 11 maart kan de voetbalbond op zijn eerstkomende raad van bestuur beslissen om de club te schorsen en zelfs de schrapping voor te leggen op de Algemene Vergadering in juni. Indien de Raad van Bestuur effectief overgaat tot schorsing, verliest Lokeren zijn overige wedstrijden met forfaitcijfers. Intussen verschenen spelers en trainers donderdagvoormiddag nog steeds niet op het Lokerse oefenveld. Als voorzitter Louis de Vries niet met financiële middelen op de proppen komt, trainen zij niet meer. Het geloof in een goede afloop is allang weg. De kans is dus groot dat Sporting Lokeren zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft op vrijdag 28 februari tegen Beerschot. De club met stamnummer 282 zou dan net geen vijftig jaar oud geworden zijn, na de fusie op 22 juni 1970 tussen Racing en Standaard Lokeren.