Zaterdag kan Antwerp, Eupen of White Star Brussels zich na de slotspeeldag tot kampioen kronen, maar het is - omwille van enkele hangende dossiers - sowieso nog langer wachten op een officiële kampioen.

White Star Brussel kreeg dinsdag gelijk voor de Geschillencommissie in de zaak rond de niet-speelgerechtigde speler Jeffrey Rentmeister (Seraing) en klom zo (normaal gezien) naar de leiding in de tweede klasse. 'Terwijl het Proximus League-kampioenschap dit weekend aan zijn laatste speeldag toe is, blijft de eindrangschikking onderhevig aan meerdere geschillen die door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) moeten worden beslecht', klinkt het bij de KBVB. 'White Star Brussels heeft enerzijds bij het BAS beroep aangetekend tegen de beslissing van de Licentiecommissie die de club de licentie weigerde. Dit beroep zal door het BAS op maandag 2 mei worden onderzocht en we hopen zo snel mogelijk een beslissing te bekomen'.

'RFC Seraing en KAS Eupen betwisten anderzijds de beslissing van de Geschillencommissie voor het Betaald Voetbal waarbij drie forfaitwedstrijden werden uitgesproken in het nadeel van Seraing en de drie punten van voormelde wedstrijden aan de respectieve tegenstanders werden toegekend wegens het opstellen van speler Rentmeister, dit ondanks een beslissing van de Disciplinaire Commissie van de FIFA'.

'Het onderzoek van het dossier door de Geschillencommissie nam veel tijd in beslag, met name omdat de partijen enerzijds zelf meermaals uitstel hebben gevraagd en omdat de beslissing van de Disciplinaire Commissie van de FIFA anderzijds werd betwist door RFC Seraing'.

Lees ook: Alles wat u moet weten over de zaak WS Brussel

Rangschikking

In de officiële stand hebben Eupen en Antwerp dus voorlopig 61 punten en White Star 60. 'Vele standpunten verschenen de afgelopen dagen in de pers, maar in tegenstelling tot wat in de kranten werd gepubliceerd, werd de officiële rangschikking van de Proximus League nooit gewijzigd. Gelet op het beroep tegen de beslissing van de Geschillencommissie, is deze beslissing nog niet definitief (opschortend karakter van het beroep). Zolang er geen definitieve beslissing is, past de KBVB de rangschikking niet aan.'

'De procedures kunnen de rangschikking van de Proximus League wijzigen, alsook de samenstelling van de afdelingen volgend seizoen. De KBVB stelt alles in het werk opdat deze procedures zo snel mogelijk zouden worden beslecht. We hebben net vernomen dat het BAS het arbitraal college heeft aangeduid en dat alle partijen op woensdag 11 mei zullen worden gehoord.' (Belga/KVDA)

Zaterdag kan Antwerp, Eupen of White Star Brussels zich na de slotspeeldag tot kampioen kronen, maar het is - omwille van enkele hangende dossiers - sowieso nog langer wachten op een officiële kampioen.White Star Brussel kreeg dinsdag gelijk voor de Geschillencommissie in de zaak rond de niet-speelgerechtigde speler Jeffrey Rentmeister (Seraing) en klom zo (normaal gezien) naar de leiding in de tweede klasse. 'Terwijl het Proximus League-kampioenschap dit weekend aan zijn laatste speeldag toe is, blijft de eindrangschikking onderhevig aan meerdere geschillen die door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) moeten worden beslecht', klinkt het bij de KBVB. 'White Star Brussels heeft enerzijds bij het BAS beroep aangetekend tegen de beslissing van de Licentiecommissie die de club de licentie weigerde. Dit beroep zal door het BAS op maandag 2 mei worden onderzocht en we hopen zo snel mogelijk een beslissing te bekomen'. 'RFC Seraing en KAS Eupen betwisten anderzijds de beslissing van de Geschillencommissie voor het Betaald Voetbal waarbij drie forfaitwedstrijden werden uitgesproken in het nadeel van Seraing en de drie punten van voormelde wedstrijden aan de respectieve tegenstanders werden toegekend wegens het opstellen van speler Rentmeister, dit ondanks een beslissing van de Disciplinaire Commissie van de FIFA'. 'Het onderzoek van het dossier door de Geschillencommissie nam veel tijd in beslag, met name omdat de partijen enerzijds zelf meermaals uitstel hebben gevraagd en omdat de beslissing van de Disciplinaire Commissie van de FIFA anderzijds werd betwist door RFC Seraing'. Lees ook: Alles wat u moet weten over de zaak WS BrusselIn de officiële stand hebben Eupen en Antwerp dus voorlopig 61 punten en White Star 60. 'Vele standpunten verschenen de afgelopen dagen in de pers, maar in tegenstelling tot wat in de kranten werd gepubliceerd, werd de officiële rangschikking van de Proximus League nooit gewijzigd. Gelet op het beroep tegen de beslissing van de Geschillencommissie, is deze beslissing nog niet definitief (opschortend karakter van het beroep). Zolang er geen definitieve beslissing is, past de KBVB de rangschikking niet aan.' 'De procedures kunnen de rangschikking van de Proximus League wijzigen, alsook de samenstelling van de afdelingen volgend seizoen. De KBVB stelt alles in het werk opdat deze procedures zo snel mogelijk zouden worden beslecht. We hebben net vernomen dat het BAS het arbitraal college heeft aangeduid en dat alle partijen op woensdag 11 mei zullen worden gehoord.' (Belga/KVDA)