Sport/Voetbalmagazine had een gesprek met de man die bij RC Genk de lijnen moet uitzetten. In het interview spreekt hij vrijuit over zijn trainer Peter Maes en zijn nieuwe ploegmaats. Enkele passages:

"De trainer probeert soms Frans te spreken, hij kan zich verstaanbaar maken. Of anders spreekt hij Engels en dat begrijp ik ook wel", vertelt Neeskens Kebano. Heeft hij dan met Peter Maes kunnen praten voor hij bij Genk tekende? Neen, zo blijkt. "Maar hij heeft me wel enkele berichtjes gestuurd. Ik heb met de sportief directeur gepraat, Dimitri De Condé, en die heeft me verteld wat de coach van mij vond, waarom hij wilde dat ik naar Genk kwam. Ik heb hem dus niet zelf gezien, maar ik wist wel wat hij van mij verwachtte."

"Hij verwacht van mij dat ik creatief ben, dat ik scoor en dat ik de wedstrijd openbreek wanneer het moeilijk loopt."

Bij Genk vond hij Sebastien Dewaest terug, zijn ploegmaat van bij Sporting Charleroi. Kebano: "Ik kende ook Christian Kabasele een beetje. En Enes Unal, want die stond in mijn ploeg als ik FIFA speelde. (lacht) Buiten hen kende ik niemand, maar mijn integratie verloopt goed, de mensen zijn cool."

Verder bekent de technisch begaafde spelverdeler dat hij een boon heeft voor Victor Vázquez, zijn favoriet voor de Gouden Schoen: "Ik speel niet met de Gouden Schoen in het achterhoofd. Als ik hem win, zo veel te beter. Win ik hem niet: jammer maar helaas. Er is ten slotte de maestro van de competitie: Víctor Vázquez. Ik noem hem zo, omdat ik hem heel sterk vind. In een goeie dag is hij de beste speler van de competitie. Soms zie je hem niet, dan steekt hij zich weg, tot hij uit het niets een briljante pass geeft. Hij is heel slim, ik zie hem graag spelen."

(Jules Monnier)

Lees het hele interview in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 30 september.

Sport/Voetbalmagazine had een gesprek met de man die bij RC Genk de lijnen moet uitzetten. In het interview spreekt hij vrijuit over zijn trainer Peter Maes en zijn nieuwe ploegmaats. Enkele passages:"De trainer probeert soms Frans te spreken, hij kan zich verstaanbaar maken. Of anders spreekt hij Engels en dat begrijp ik ook wel", vertelt Neeskens Kebano. Heeft hij dan met Peter Maes kunnen praten voor hij bij Genk tekende? Neen, zo blijkt. "Maar hij heeft me wel enkele berichtjes gestuurd. Ik heb met de sportief directeur gepraat, Dimitri De Condé, en die heeft me verteld wat de coach van mij vond, waarom hij wilde dat ik naar Genk kwam. Ik heb hem dus niet zelf gezien, maar ik wist wel wat hij van mij verwachtte.""Hij verwacht van mij dat ik creatief ben, dat ik scoor en dat ik de wedstrijd openbreek wanneer het moeilijk loopt."Bij Genk vond hij Sebastien Dewaest terug, zijn ploegmaat van bij Sporting Charleroi. Kebano: "Ik kende ook Christian Kabasele een beetje. En Enes Unal, want die stond in mijn ploeg als ik FIFA speelde. (lacht) Buiten hen kende ik niemand, maar mijn integratie verloopt goed, de mensen zijn cool."Verder bekent de technisch begaafde spelverdeler dat hij een boon heeft voor Victor Vázquez, zijn favoriet voor de Gouden Schoen: "Ik speel niet met de Gouden Schoen in het achterhoofd. Als ik hem win, zo veel te beter. Win ik hem niet: jammer maar helaas. Er is ten slotte de maestro van de competitie: Víctor Vázquez. Ik noem hem zo, omdat ik hem heel sterk vind. In een goeie dag is hij de beste speler van de competitie. Soms zie je hem niet, dan steekt hij zich weg, tot hij uit het niets een briljante pass geeft. Hij is heel slim, ik zie hem graag spelen."(Jules Monnier)Lees het hele interview in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 30 september.