Willliam Dutoit stond de voorbije jaren al in de belangstelling van Standard en Anderlecht. Zjin huidige voorzitter bij STVV, Roland Duchâtelet, bezit zelf ook een aantal buitenlandse clubs in zijn portefeuille. Wat als Duchâtelet zijn doelman morgen vraagt om Alcorcón, Carl Zeiss Jena of Charlton uit de penarie te helpen?

"In dat geval zullen we als volwassenen rond de tafel gaan zitten", antwoordt Dutoit. "Ik heb geen zin om mij blind in een buitenlands avontuur te storten. Het zou trouwens het eerste diepgaande gesprek zijn met Duchâtelet. We wonen tegenover elkaar, ik betrek zelfs een van zijn appartementen. Maar wanneer we elkaar tegenkomen in het Grand Café in het stadion of in het trainingscentrum, komen we niet verder dan bonjour, au revoir... De dag dat hij mij aan zijn tafel uitnodigt, zal ik daar met plezier op ingaan. Het zou toch raar zijn mocht ik de eerste stap zetten?"

(Alain Eliasy)

Willliam Dutoit stond de voorbije jaren al in de belangstelling van Standard en Anderlecht. Zjin huidige voorzitter bij STVV, Roland Duchâtelet, bezit zelf ook een aantal buitenlandse clubs in zijn portefeuille. Wat als Duchâtelet zijn doelman morgen vraagt om Alcorcón, Carl Zeiss Jena of Charlton uit de penarie te helpen? "In dat geval zullen we als volwassenen rond de tafel gaan zitten", antwoordt Dutoit. "Ik heb geen zin om mij blind in een buitenlands avontuur te storten. Het zou trouwens het eerste diepgaande gesprek zijn met Duchâtelet. We wonen tegenover elkaar, ik betrek zelfs een van zijn appartementen. Maar wanneer we elkaar tegenkomen in het Grand Café in het stadion of in het trainingscentrum, komen we niet verder dan bonjour, au revoir... De dag dat hij mij aan zijn tafel uitnodigt, zal ik daar met plezier op ingaan. Het zou toch raar zijn mocht ik de eerste stap zetten?" (Alain Eliasy)