Wordt Zuid-Korea het nieuwe beloofde land voor Belgische spelers en trainers? Na Kevin Oris en Karel De Smet (allebei ex-Antwerp) had Laurent Depoitre (KV Oostende) de derde Belg in de Zuid-Koreaanse K-League kunnen worden. Depoitre moest bij Daejon Citizen de opvolger worden van Oris, die pas een transfer versierde naar topclub Jeonbuk Hyundai, maar haakte af. Volgens andere bronnen laat Oostende hem niet gaan wegens zijn titelambities.

Guy Dejaeghere, een door de FIFA erkende match agent en man met contacten in Azië, sluit niet uit dat er nog Belgen naar Zuid-Korea vertrekken. "De competitie begint er pas eind februari. Kevin heeft zich ginder tot een held ontpopt waardoor ze vragen om allerhande posities in te vullen. Ook trainersposities. En we bekijken of er niet ook in de omgekeerde richting spelers naar hier kunnen komen."

Schaduwzijde is dat de sport in Zuid-Korea kreunt onder de corruptie. Vorige week bevestigde de FIFA de wereldwijde schorsing van ruim veertig voetballers in een omkoopzaak uit 2010 die in 2011 aan het licht kwam. Twee spelers en een coach pleegden zelfmoord. Uitgerekend Daejon Citizen werd zwaar getroffen. "Je hebt bij ons toch ook het verhaal met die Chinezen en Allatta gehad? We kennen hun competitie niet, dat is het. Maar Zuid-Korea is geen apenland", aldus Dejaeghere.

Wordt Zuid-Korea het nieuwe beloofde land voor Belgische spelers en trainers? Na Kevin Oris en Karel De Smet (allebei ex-Antwerp) had Laurent Depoitre (KV Oostende) de derde Belg in de Zuid-Koreaanse K-League kunnen worden. Depoitre moest bij Daejon Citizen de opvolger worden van Oris, die pas een transfer versierde naar topclub Jeonbuk Hyundai, maar haakte af. Volgens andere bronnen laat Oostende hem niet gaan wegens zijn titelambities. Guy Dejaeghere, een door de FIFA erkende match agent en man met contacten in Azië, sluit niet uit dat er nog Belgen naar Zuid-Korea vertrekken. "De competitie begint er pas eind februari. Kevin heeft zich ginder tot een held ontpopt waardoor ze vragen om allerhande posities in te vullen. Ook trainersposities. En we bekijken of er niet ook in de omgekeerde richting spelers naar hier kunnen komen."Schaduwzijde is dat de sport in Zuid-Korea kreunt onder de corruptie. Vorige week bevestigde de FIFA de wereldwijde schorsing van ruim veertig voetballers in een omkoopzaak uit 2010 die in 2011 aan het licht kwam. Twee spelers en een coach pleegden zelfmoord. Uitgerekend Daejon Citizen werd zwaar getroffen. "Je hebt bij ons toch ook het verhaal met die Chinezen en Allatta gehad? We kennen hun competitie niet, dat is het. Maar Zuid-Korea is geen apenland", aldus Dejaeghere.