De supporters van Wilrijk gaan akkoord met de naamswijziging van hun club in KFCO Beerschot Wilrijk. Dat bleek zondagochtend op een voorlichtingsvergadering. De dagen daarvoor hadden tegenstanders zwaar uitgehaald op Facebook en reclameborden beklad, maar het gaat duidelijk over enkelingen.

Wilrijk werkte haar wedstrijden vorig jaar in eerste provinciale af voor gemiddeld 60 betalenden. Vrijdag al kreeg de club een duizendtal aanvragen voor nieuwe abonnementen. Zondagochtend was dat aantal al opgelopen tot 1.700. 'Toch wil ik duidelijk maken dat we maximaal tweeduizend supporters kunnen ontvangen. Met de stad werd overeengekomen dat we in uitzonderlijke omstandigheden mogen uitwijken naar het Kiel, maar de supporters mogen er niet op hopen dat we naar daar zullen verhuizen', zegt ondervoorzitter Marcel Bartholomeeusen.

Het waarom is duidelijk: uit goede bron vernamen we dat het concessiegeld voor het speelveld alleen 300.000 euro per seizoen bedraagt, kosten van verwarming, licht,... niet inbegrepen. 'Mochten we morgen over zulk bedrag beschikken, dan gaan we dat zeker niet gebruiken om naar het Kiel te verhuizen', aldus nog Bartholomeeusen.

Nochtans had Walter Damen tijdens de supportersvergadering van Beerschot van afgelopen donderdag een warme oproep aan de supporters gedaan om zoveel mogelijk abonnementen te kopen zodat de stad de nieuwe club wel op het Kiel zou moeten onderbrengen. In tegenstelling tot wat eerder werd beweerd is het veld van Wilrijk slechts voor de helft eigendom van de stad, de rest ligt in privé-handen, maar die eigenaars zouden niet moeilijk doen.

Deze week hoopt men een nieuwe trainer te kunnen kiezen uit de twintig kandidaturen die binnen kwamen. Hij zal beslissen hoe de spelerskern er het volgend seizoen zal uitzien. (EM)

De supporters van Wilrijk gaan akkoord met de naamswijziging van hun club in KFCO Beerschot Wilrijk. Dat bleek zondagochtend op een voorlichtingsvergadering. De dagen daarvoor hadden tegenstanders zwaar uitgehaald op Facebook en reclameborden beklad, maar het gaat duidelijk over enkelingen.Wilrijk werkte haar wedstrijden vorig jaar in eerste provinciale af voor gemiddeld 60 betalenden. Vrijdag al kreeg de club een duizendtal aanvragen voor nieuwe abonnementen. Zondagochtend was dat aantal al opgelopen tot 1.700. 'Toch wil ik duidelijk maken dat we maximaal tweeduizend supporters kunnen ontvangen. Met de stad werd overeengekomen dat we in uitzonderlijke omstandigheden mogen uitwijken naar het Kiel, maar de supporters mogen er niet op hopen dat we naar daar zullen verhuizen', zegt ondervoorzitter Marcel Bartholomeeusen. Het waarom is duidelijk: uit goede bron vernamen we dat het concessiegeld voor het speelveld alleen 300.000 euro per seizoen bedraagt, kosten van verwarming, licht,... niet inbegrepen. 'Mochten we morgen over zulk bedrag beschikken, dan gaan we dat zeker niet gebruiken om naar het Kiel te verhuizen', aldus nog Bartholomeeusen. Nochtans had Walter Damen tijdens de supportersvergadering van Beerschot van afgelopen donderdag een warme oproep aan de supporters gedaan om zoveel mogelijk abonnementen te kopen zodat de stad de nieuwe club wel op het Kiel zou moeten onderbrengen. In tegenstelling tot wat eerder werd beweerd is het veld van Wilrijk slechts voor de helft eigendom van de stad, de rest ligt in privé-handen, maar die eigenaars zouden niet moeilijk doen. Deze week hoopt men een nieuwe trainer te kunnen kiezen uit de twintig kandidaturen die binnen kwamen. Hij zal beslissen hoe de spelerskern er het volgend seizoen zal uitzien. (EM)