RSC Anderlecht moet zich dinsdag om 11 uur melden op de bondszetel om uitleg te geven bij de functie van Kompany, die sinds dit seizoen als speler-manager aan de slag is in het Astridpark. Maar om hoofdtrainer in de Jupiler Pro League te mogen zijn, is een UEFA Pro Licence een vereiste. Kompany heeft dat diploma niet.

Daarom was Simon Davies aangesteld als T1 van Anderlecht, maar de Licentiemanager vermoedt dat dat slechts voor de schijn was en dat Kompany zelf de touwtjes in handen heeft. Dat zou een schending betekenen van de licentievoorwaarden en dat kan RSCA op een straf komen te staan, gaande van een boete tot zelfs het verlies van de proflicentie in het seizoen volgend op de inbreuk. Paars-wit, dat met Frank Vercauteren nog maar pas een gediplomeerde hoofdcoach aanstelde, krijgt de kans om zich te verdedigen. In principe is de zitting openbaar, tenzij de Brusselaars daar anders over beslissen.

In een reactie aan Belga bevestigt licentiemanager Nils Van Brantegem dat hij zelf een rapport heeft opgesteld. De oproeping van Anderlecht komt er dus niet na een klacht van een andere club. "Iedere club moet de licentieverplichtingen naleven. Als een club dat niet doet, krijgt ze het met de Licentiecommissie aan de stok. Als wij vaststellen dat clubs argumenten of elementen voorleggen die onvoldoende bewijskracht hebben, moeten ze gestraft worden", aldus Van Brantegem, die zijn rapport dinsdag zal verdedigen. Het finale oordeel komt de Licentiecommissie toe.

In het recente verleden legde de Licentiecommissie een boete van 5.000 euro op aan KV Kortrijk, omdat Karim Belhocine in 2016 zonder Pro Licence-diploma de trainersrol vervulde. Zijn aanstelling als 'Directeur Voetbalzaken' en de benoeming van Bart Van Lancker als gediplomeerd hoofdcoach waren voor de Licentiecommissie slechts schijnmaneuvers. Intussen is Belhocine aan de slag bij Charleroi.

RSC Anderlecht moet zich dinsdag om 11 uur melden op de bondszetel om uitleg te geven bij de functie van Kompany, die sinds dit seizoen als speler-manager aan de slag is in het Astridpark. Maar om hoofdtrainer in de Jupiler Pro League te mogen zijn, is een UEFA Pro Licence een vereiste. Kompany heeft dat diploma niet.Daarom was Simon Davies aangesteld als T1 van Anderlecht, maar de Licentiemanager vermoedt dat dat slechts voor de schijn was en dat Kompany zelf de touwtjes in handen heeft. Dat zou een schending betekenen van de licentievoorwaarden en dat kan RSCA op een straf komen te staan, gaande van een boete tot zelfs het verlies van de proflicentie in het seizoen volgend op de inbreuk. Paars-wit, dat met Frank Vercauteren nog maar pas een gediplomeerde hoofdcoach aanstelde, krijgt de kans om zich te verdedigen. In principe is de zitting openbaar, tenzij de Brusselaars daar anders over beslissen.In een reactie aan Belga bevestigt licentiemanager Nils Van Brantegem dat hij zelf een rapport heeft opgesteld. De oproeping van Anderlecht komt er dus niet na een klacht van een andere club. "Iedere club moet de licentieverplichtingen naleven. Als een club dat niet doet, krijgt ze het met de Licentiecommissie aan de stok. Als wij vaststellen dat clubs argumenten of elementen voorleggen die onvoldoende bewijskracht hebben, moeten ze gestraft worden", aldus Van Brantegem, die zijn rapport dinsdag zal verdedigen. Het finale oordeel komt de Licentiecommissie toe.In het recente verleden legde de Licentiecommissie een boete van 5.000 euro op aan KV Kortrijk, omdat Karim Belhocine in 2016 zonder Pro Licence-diploma de trainersrol vervulde. Zijn aanstelling als 'Directeur Voetbalzaken' en de benoeming van Bart Van Lancker als gediplomeerd hoofdcoach waren voor de Licentiecommissie slechts schijnmaneuvers. Intussen is Belhocine aan de slag bij Charleroi.