Kompany voelde zich na de opwarming in Amsterdam niet klaar om te spelen. Dat heeft bondscoach Roberto Martinez na afloop van de partij laten weten.

De 30-jarige verdediger van Manchester City stond op het wedstrijdblad van de 126e Derby der Lage Landen en startte in principe centraal achterin, het zou zijn allereerste interland worden sinds die van 13 oktober 2015 tegen Israël (3-1 winst). De blessuregevoelige Kompany warmde mee op, maar viel in laatste instantie uit en bleef nadien in de kleedkamer.

Martinez bleef vrij vaag over de toestand van Kompany, maar liet wel meteen verstaan dat de verdediger in principe niet beschikbaar is voor de WK-kwalificatiepartij van zondag tegen Estland. 'Vincent voelde zich na zijn opwarming niet zo goed, niet juist. Hij was niet klaar om te spelen', stelde Martinez. 'We beslisten om geen risico's te nemen en gaan nu bekijken wat er precies scheelt. Het zou me in ieder geval verbazen als Vincent fit raakt voor het duel van zondag. Valt hij af, moeten we een andere verdediger oproepen', verklaarde de bondscoach, die achterin ook al onder meer Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen moet missen. 'Liefst een rechtsvoetige verdediger, we moeten nog bekijken wie.' (Belga/KVDA)

Kompany voelde zich na de opwarming in Amsterdam niet klaar om te spelen. Dat heeft bondscoach Roberto Martinez na afloop van de partij laten weten. De 30-jarige verdediger van Manchester City stond op het wedstrijdblad van de 126e Derby der Lage Landen en startte in principe centraal achterin, het zou zijn allereerste interland worden sinds die van 13 oktober 2015 tegen Israël (3-1 winst). De blessuregevoelige Kompany warmde mee op, maar viel in laatste instantie uit en bleef nadien in de kleedkamer. Martinez bleef vrij vaag over de toestand van Kompany, maar liet wel meteen verstaan dat de verdediger in principe niet beschikbaar is voor de WK-kwalificatiepartij van zondag tegen Estland. 'Vincent voelde zich na zijn opwarming niet zo goed, niet juist. Hij was niet klaar om te spelen', stelde Martinez. 'We beslisten om geen risico's te nemen en gaan nu bekijken wat er precies scheelt. Het zou me in ieder geval verbazen als Vincent fit raakt voor het duel van zondag. Valt hij af, moeten we een andere verdediger oproepen', verklaarde de bondscoach, die achterin ook al onder meer Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen moet missen. 'Liefst een rechtsvoetige verdediger, we moeten nog bekijken wie.' (Belga/KVDA)