Kortrijk in dolle eindfase voorbij Oostende: 2-1

KV Kortrijk heeft in extremis de openingswedstrijd van de 23e speeldag in de Jupiler Pro League met 2-1 gewonnen van KV Oostende.

KVO-coach Yves Vanderhaeghe keerde voor het eerst terug naar het Guldensporenstadion van zijn ex-ploeg en zag de Kortrijkzanen in de eerste helft enkele mooie kansen versieren. In de 25e minuut was nieuwkomer Xavier Mercier (25) sneller op de bal dan Jordan Lukaku. De Fransman klopte Biebauw vervolgens met een gekruist schot.

Even later kopte Tomasevic een vrije trap nipt over, waarna Biebauw redding bracht op een afstandsschot van Marusic.

De Kortrijkzanen mochten met een 1-0 voorsprong gaan rusten. Op het uur kreeg KV Oostende een grote kans. Na een vrije trap kopte de alleenstaande Akpala op Keet. Vanderhaeghe gooide Yassine El Ghanassy, die zijn rentree op de Belgische velden vierde, een kwartier voor affluiten in de strijd. Papazoglou kreeg nog tweemaal een kans op de 2-0. Zijn pogingen werden telkens voor de lijn gekeerd.

Blessuretijd

In de 90e minuut leek het drama zich te voltrekken voor de thuisploeg. Fernando Canesin trapte de gelijkmaker voorbij Keet, na slecht wegwerken van Chanot.

Diep in de blessuretijd ontbond Mercier echter opnieuw zijn duivels, zijn assist werd in de 94ste minuut binnen geduwd door Elohim Rolland: 2-1.

Na een 0 op 15 pakken de troepen van Johan Walem zo een broodnodige driepunter. In de stand blijft KV Oostende vierde met 39 punten. Kortrijk rukt met 28 punten op naar de negende plaats.