Kortrijk troeft Standard af in het slot van een knotsgekke partij

KV Kortrijk heeft woensdagavond op de 21e speeldag van de Jupiler Pro League Standard een dreun van jewelste gegeven. De Kerels bogen in een knotsgekke slotfase een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege.

Het is voor de Kortrijkzanen de derde zege op rij. Glen De Boeck is als coach van de roodhemden thuis nog steeds ongeslagen, met zes zeges op een rij. Kortrijk komt in het klassement op gelijke hoogte met Standard op de zesde plek.

Standard opende het best op de modderige grasmat in het Guldensporenstadion. Mpoku trapte de eerste Luikse mogelijkheid over en halverwege de eerste helft was er een wereldsave van Kaminski nodig om een afgeweken vrijschop van Marin uit doel te houden.

De Kortrijk-doelman moest tien minuten voor rust ook nog een poging van Sa weren. Geen vuiltje aan de lucht dus voor Standard, zo leek het. Tot Agbo na 42 minuten zijn tweede geel karton onder de neus geduwd krijgt. De Nigeriaan nam geen genoegen met zijn rode kaart, waarop er veel tumult ontstond en de eerste helft in mineur eindigde.

Ook met z’n tienen bleef Standard na de pauze de bovenliggende partij. Marin miste na vijf minuten de mogelijkheid op de 0-1, maar de Rouches kwamen ook goed weg toen Perbet even later van dichtbij onbegrijpelijk over trapte.

Het regende nu kansen en Standard dreigde tot twee keer toe, via Sa en een sterke Marin. Na 65 minuten volgde de beloning voor de Rouches. Makarenko maakte hands in de zestien en Marin zette de elfmeter keurig om. Kortrijk moest nu komen, maar leek te verzuipen op de steeds zompiger wordende grasmat.

Toch kwam de 1-1 er nog. Cavanda tikte zeven minuten voor tijd een voorzet van Chevalier tegen de touwen. De thuisploeg had plots nieuwe energie gevonden en ging in de toegevoegde tijd nog vol voor de overwinning. Dat loonde, want Perbet bezorgde Kortrijk alsnog een feestnacht met de winnende treffer drie minuten in blessuretijd. Vlak voordien had Edmilson voor Standard nog de paal getroffen. De Rouches blijven zo in december zonder zege.